Labai didelė tikimybė, kad šiuo geišų išminties perlu pasinaudojo nemažai šiuo metu itin sėkmingai verslo pasaulyje įsitvirtinusių moterų.

Viešojo maitinimo karalienė Prue Leith taip pat yra atskleidusi, kad pirmasis jos karjeros postūmis buvo meilės ryšiai su gerokai vyresniu šeimos bičiuliu. Moteris pripažino, kad santykius riboję veiksniai leido visą dėmesį skirti verslui: „Jis buvo tarsi nematomas, naktimis išeidavo namo, todėl visą savo laiką ramiai galėjau skirti darbui ir tikslo siekimui“.

Anot R. Pelling, moterys ir merginos, užmezgusios tradicinius romantinius santykius, jiems skiria praktiškai visą savo laiką, energiją ir proto galias – kad tik viskas eitųsi pagal planą.

Kai straipsnio autorė pradėjo nuosavą verslą, visos pas ją dirbusios dvidešimties metų ribą perkopusios merginos didžiąją dalį laiko ir pastangų skyrė būtent meilės paieškoms ir santykių puoselėjimui.

Tuo metu jai tai neatrodė blogas dalykas. Būdama jauna, ji buvo iki ausų įsimylėjusi vyresnį vieno vyrams skirto leidinio kūrėją ir kone kiekvieną minutę darbe skyrė ne karjerai, o mintims ir svajonėms apie savo simpatiją. Jau po kelių savaičių ji pradėjo rytais į darbą tolimą kelią važinėti iš jo atokių namų užmiestyje – baimė nespėti į traukinį tiesiog paralyžiuodavo. Jos viršininko kantrybė truko, kai vieną rytą jam paskambino ir paaiškino, kad jos mylimasis serga gripu, tad ji liks namuose ir juo rūpinsis.

Kitą dieną ji buvo atleista, o nuo jos simpatijos galvos nė plaukas nenukrito (na, jam bent jau pakako padorumo ją vesti). Ateinančius pusantrų metų ji taip niekur ir nedirbo.

Jauni vyrai dėl širdies reikalų profesinių ambicijų taip lengvai neišsižada. Jiems gana paprasta, esant reikalui, išjungti širdies balsą, ir susikoncentruoti į profesines užduotis.

Straipsnio autorės teigimu, jos sutuoktinis pripažįsta: kai buvo labai jaunas ir gaudavo užduoti parašyti labai svarbų straipsnį, be skrupulų iš buto išprašydavo savo merginą. Jam nestigdavę drąsos paaiškinti, kad ateinančią savaitę jis ketina dėl darbo dar kartą peržiūrėti Andrejaus Tarkovskio filmus, todėl jai geriau nesivarginti ir nesirodyti.

„Tuo metu atrodė, kad nusistatyti prioritetus labai paprasta“, – prisimena vyras.

Po kurio laiko P. Leigh požiūris pradeda atrodyti priimtinas ir gana išmintingas. Patyręs, vyresnis ir išmintingas meilės objektas, randantis laiko tik savaitgaliais ar vos kelis vakarus per savaitę, nesutrukdys siekti profesinių tikslų.

Toks vyras nevagia brangaus laiko – pakanka laiko ir jėgų tobulėjimui ir profesinių siekių įgyvendinimui.

Anot straipsnio autorės, dar vienas puikus pasirinkimas, ieškant karjeros galimybių, yra gebėjimas suderinti darbą ir malonumus. Nepaisant to, čia slypi nemenkas pavojus – tarnybinis romanas gali baigtis vedybomis su garbaus amžiaus verslo magnatu (Wendy Deng ir Ruperto Murdocho atvejus), o tokiais atvejais santykiai virsta darbu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)