Šios tarptautinės konferencijos tikslu yra sukurti galimybes jauniems žmonėms susipažinti, užmegzti ryšius ir vėliau bendradarbiauti. Nors renginio metu diskutuojama įvairiomis temomis, netrūko ir praktinių patarimų.

Pasaulio ekonomikos forumo „Global Shapers“ atstovas Adeyemi Babington-Ashaye įžangos į diskusijas penktadienį metu kalbėjo apie tai, kaip geriau pasiruošti užmegzti pažintis ir tapti naudingu konkrečiai bendruomenei.

„Jūs nustebsite pamatę, kokia yra domėjimosi galia. Pamėginkite prieš bendraudamas su naujais žmonėmis pasidomėti, kokios temos jiems yra aktualios penkias minutes. Ne, ne penkias, o dvi, būsite dar labiau nustebę, kokia yra mokymosi galia“, - patarė A. Babington-Ashaye.

Antrasis po pasaulį keliaujančio ir aktyviai jaunimo bendruomenės veikloje dalyvaujančio vyro patarimas – pasidomėti vietos kultūra. Pavyzdžiui, išsiaiškinti, ar sveikinantis toje šalyje priimta nusilenkti, kaip paimti vizitines korteles.

„Pamenu, kaip vykdamas į svečią šalį sveikindamasis nusilenkiau taip, kaip ten yra priimta. Žmonės buvo apstulbę“, - patirtimi dalijosi jis.

Dar vienas patarimas - suvokti, kad žmonės, priklausomai nuo jų kultūrinės patirties, skirtingai vertina aktualijas.

„Kartą manęs paklausė, kaip aš jaučiuosi būdamas mažumos atstovu. Iki to laiko niekada nebuvau suvokęs, kad mane kažkas priskiria prie mažumos“, - atviravo pašnekovas.

Penktadienį jaunimo lyderiai iš viso pasaulio susirinko į Jaunimo Davosu vadinamą Pasaulio ekonomikos forumo jaunimo tinklo „Global Shapers“ organizuojamą susitikimą.

Skaičiuojama, kad į renginį atvyko apie 100 jaunimo lyderių iš viso pasaulio. Susitikimo metu Jaunimo lyderiai kalbės apie tokias aktualijas kaip pabėgėlių krizė, lyčių lygybės problemos, didžiosios korporacijos ir jų socialinė atsakomybė, miestų inovacijos.

Dalyviai diskutuos trimis pagrindinėmis temomis – apie švietimą, socialinį verslą ir politikos formavimą.

Į renginį susirenka jaunuoliai, kurie dirba „Twitter“, „Blackphone“, kurie dar paauglystėje ėmė kurti kompanijas. „Global Shapers“ bendruomenei priklauso įvairių sričių profesionalai. Daugiausiai – verslininkai, kurie kuria startuolius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)