Tyrimas parodė, kad darbuotojų ieškantiems darbdaviams yra atsibodusios gyvenimo aprašymuose figūruojančios klišės. Maža to, tokios banalios frazės gali užkirsti kelią kandidatui gauti trokštamą darbą, rašo „The Telegraph“.

Tarp frazių, erzinančių darbdavius, yra tokie išsireiškimai kaip „aš galiu dirbti savarankiškai“, „esu komandos žmogus“ ir „nebijau sunkaus darbo“.

Per tyrimą, kurį atliko „New College of the Humanities“, taip pat paaiškėjo, kad darbdavius erzina kvailos gyvenimo aprašymų klaidos.

Gramatinės ir spausdinimo klaidos iš viso siutino daugiau kaip pusę (59 proc.) darbdavių.
Pusę jų (50 proc.) taip pat erzina tokios neformalaus bendravimo frazės kaip „Linkėjimai!“.
Jei ketinate savo gyvenimo aprašyme panaudoti šypsenėlę, geriau to nedarykite – keturi iš dešimties (42 proc.) darbdavių jų nekenčia.

Tyrimas taip pat parodė, kad įmonių vadovus atgraso „neprofesionalūs“ elektroninio pašto adresai. Taigi jei jūsų elektroninio pašto adresas kelia šypsnį ar yra sudarytas iš keisto slapyvardžio, geriau susikurkite naują.

Neįtikėtinai daug darbo ieškančių žmonių būna pasiryžę meluoti ir į savo gyvenimo aprašymą įtraukti „pagerintus“ faktus.

Apklausus 2 tūkst. suaugusių žmonių paaiškėjo, kad vienas iš dvylikos prie ankstesnėje darbovietėje pradirbto laiko prideda papildomų metų.

Vienas iš dvidešimties (5 proc.) nepasakė tiesos apie savo ankstesnes pareigas ir tiek pat (5 proc.) sumelavo dėl rekomendacijų.

Įdomu tai, kad beveik dvigubai daugiau moterų (11 proc.) negu vyrų (6 proc.) meluoja pristatydamos savo pomėgius ir interesus.

Dešimt labiausiai darbdavius erzinančių frazių:

„Nebijau sunkaus darbo“.
„Gerai dirbu įtampos sąlygomis“.
„Galiu dirbti savarankiškai“.
„Esu komandos žmogus“.
„Gerai sprendžiu problemas“.
„Esu komunikabilus“.
„Imuosi iniciatyvos“.
„Esu geras klausytojas“.
„Turiu daug entuziazmo“.
„Puikūs bendravimo raštu įgūdžiai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (304)