„TalentSmart“ atliko tyrimą, kuriame dalyvavo daugiau nei vienas milijonas žmonių, ir nustatė, kad itin sėkmingi žmonės turi daug bendrų bruožų. Pavyzdžiui, 90 proc. jų puikiai moka valdyti emocijas, yra ramus ir produktyvūs.

Tokiems žmonės yra būdingas itin aukštas emocinis intelektas – savybė, kuri yra gyvybiškai svarbi siekiant savo svajonių išsipildymo.

Itin sėkmingi žmonės turi daug efektyvių strategijų, kurias naudoja savo tikslams pasiekti. Žemiau pateikiamos 12 geriausių iš jų. Kai kurios iš jų gali atrodyti savaime suprantamos, tačiau svarbiausia yra žinoti, kada jas panaudoti.

1. Jie yra ramūs

Itin sėkmingi žmonės yra ramūs, nes nuolat stebi savo emocijas, jas supranta ir naudojasi šia informacija, kad sudėtingomis akimirkomis save kontroliuotų. Net kai kažkas nepavyksta, tokie žmonės išlieka ramūs. Jie žino, kad nesvarbu, kaip gerai ar blogai vystosi reikalai, viskas keičiasi bėgant laikui. Ir jiems belieka prisitaikyti, kad išliktų patenkinti ir išlaikytų savikontrolę.

2. Jie yra gerai apsišvietę

Itin sėkmingi žmonės žino daugiau už kitus žmones, nes nuolat dirba, kad tobulintų savo žinias. Jie siekia nuolatinio augimo. Kaskart turėdami laisvą minutę laiką jie skiria savišvietai. Jie to nedaro tik todėl, kad „taip reikia daryti“. Jie tai daro, nes jaučia tam aistrą. Jie nuolat ieško galimybių tobulėti ir sužinoti naujų dalykų apie save ir aplinkinius. Nebijodami apsikvailinti dėl to, kad kažko nežino, jie drąsiai užduoda klausimų, nes jiems svarbiau išmokti kažką naujo, negu pasirodyti protingiems.

3. Jie neskuba

Itin sėkmingi žmonės savo sprendimus gerai apgalvoja, prašo kitų žmonių patarimų ir viską apmąsto. Jie žino (ir moksliniai tyrimai tai įrodo), kad neefektyvu ir klaidinga impulsyviai pasitikėti jausmais ir instinktais. Itin svarbu viską lėtai ir logiškai apgalvoti.

4. Jie kalba neabejodami

Iš itin sėkmingų žmonių retai išgirsite „hm“, „nesu tikras“ ar „manau, kad...“. Sėkmingi žmonės visuomet yra įsitikinę tuo, ką sako, nes žino, kad sunku įtikinti žmones, jeigu pats netiki savo idėjomis.

5. Teigiama kūno kalba

Tinkami gestai, išraiškos ir balso tonas traukia prie jūsų žmones kaip skruzdeles prie cukraus. Kalbėjimas entuziastingai, rankų nekryžiavimas, akių kontakto išlaikymas ir nežymus palinkimas link savo pašnekovo – visai tai yra itin sėkmingiems žmonėms būdingos teigiamos kūno kalbos požymiai.

6. Jie palieka stiprų pirmą įspūdį

Tyrimai rodo, kad dauguma žmonių tai, ar jūs jiems patinkate ar ne, nusprendžia per pirmas septynias sekundes po pažinties. Vėliau bendravimo metu jie viduje mėgina pagrįsti savo pirminę reakciją. Skamba gal kiek ir baisokai, tačiau tai žinodami jūs galite tuo pasinaudoti, kad paliktumėte gerą įspūdį. Pirmas geras įspūdis yra glaudžiai susijęs su teigiama kūno kalba: tvirta laikysena, stiprus rankos paspaudimas, šypsena.

7. Jiems svarbios mažos pergalės

Sėkmingi žmonės mėgsta ieškoti iššūkių ir varžytis. Net kai pergalė yra visai maža. Mažos pergalės skatina naujų androgenų receptorių gamyba smegenų dalyje, kuri yra atsakinga už atlygį ir motyvaciją. Didesnis androgenų receptorių kiekis didina testosterono poveikį,o šis savo ruožtu didina pasitikėjimą ir norą imtis naujų iššūkių. Pasiekęs kelias nedideles pergales galite įgyti pasitikėjimo savimi keliems mėnesiams.

8. Jie yra bebaimiai

Baimė tėra emocija, kurią skatina mūsų vaizduotė. Pavojus yra realus. Tai tas nemalonus adrenalino pliūpsnis, kai jus vos nenutrenkia mašina. Baimė yra pasirinkimas. Ypatingi žmonės tai žino geriau, negu kiti. Todėl jie neleidžia baimei savęs kontroliuoti. Jie patiria euforiją, kai nugali savo baimes.

9. Jie yra malonūs

Malonūs žmonės yra puiki stiprybės ir švelnumo kombinacija. Jiems nereikia kitų bauginti, pikti ant žmonių ar manipuliuoti jais, kad įrodytų savo tiesą, nes jų malonus ir pasitikėjimu dvelkiantis būdas padaro visą darbą. Žodis „švelnus“ labai dažnai turi neigiamą konotaciją (ypač darbinėje aplinkoje), tačiau iš tiesų tas malonus švelnumas ir suteikia ypatingiems žmonėms tą galią. Su jais lengva bendrauti ir sutarti, dėl ko jiems nesunku įtikinti kitus žmones.

10. Jie yra sąžiningi

Itin sėkmingi žmonės yra įsitikinę, sąžiningumas ir dorumas, kuris kartais kelia sunkumų, visuomet yra geriausias dalykas ilgalaikės trukmės perspektyvoje. Jie žino, kad sąžiningumas leidžia užmegzti tikrus santykius su kitais žmonės, ko neįmanoma padaryti elgiantis nesąžiningai. Ir jie žino, kad melas visuomet atsisuks prieš melagį.

11. Jie yra dėkingi

Itin sėkmingi žmonės žino, kad prireikė daug ambicijų, aistros ir sunkaus darbo, kad jie pasiektų tai, ką turi. Jie taip pat žino, kad prie jų sėkmės gerokai prisidėjo įvairūs patarėjai, kolegos, šeimos nariais ir draugai, todėl jie nesimaudo šlovės spinduliuose vieni, o įvertina ir kitų žmonių indėlį.

12. Jie vertina gyvenimo teikiamas galimybes

Iš tiesų ypatingi žmonės sugeba tiek daug pasiekti, nes žino, kaip svarbu sulėtinti tempą ir įvertinti tai, ką jau pasiekei. Jie žino, kad didele dalimi jų pozityvumas, ištvermė ir motyvacija yra paremti gebėjimu išlikti paprastu žmogumi, kuris vertina gyvenimo teikiamas galimybes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)