Miesto savivaldybės taryba ketvirtadienį nusprendė nuo lapkričio drausti prekybą alkoholiniais gėrimais pagal vienkartines licencijas per šventes, masinius renginius, parodas, koncertus, teatro spektaklius, cirko pasirodymus ir kitus renginius Kultūros ir poilsio, Jaunimo parkuose, Nepriklausomybės aikštėje, prie Bendruomenių rūmų, Senvagėje bei Laisvės aikštėje.

Išimtys numatytos tik Panevėžio miesto gimtadienio šventei bei tarptautiniams renginiams Laisvės aikštėje ir Senvagėje, jei tam pritars savivaldybės renginių organizavimo komisija.

Kaip skelbė BNS, kitų didmiesčių savivaldybės kol kas nelinkusios naudotis galimybe griežtai riboti alkoholio pardavimą viešuose renginiuose.

Rugsėjo 1-ąją įsigaliojęs įstatymas numato, kad savivaldybių tarybos turi teisę riboti ar uždrausti prekybą alkoholiniais gėrimais ne tik švenčių, masinių renginių, bet ir parodų, koncertų, teatro spektaklių, cirko ir kitų renginių metu.

Įstatymų pataisų iniciatorė Seime Rima Baškienė prieš kelias savaites BNS tvirtino, kad nors imperatyvaus nurodymo savivaldybėms griežtinti tvarką nebuvo, jos iki įstatymo įsigaliojimo turėjo bent peržiūrėti savo taisykles.

„Kai kurios savivaldybės tai daro. Pavyzdžiui, Šiaulių rajonas iš esmės yra pakeitęs: jie priėmė sprendimą, kad visi savivaldybės renginiai yra be alkoholio, juose nei prekiaujama, nei vartojama“, - sakė R.Baškienė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)