Visas biuras atspindi Čikagos stilių. Miestą, kuriame lietuviai įkūrė šią kompaniją.

Biuro patalpos išdėstytos per keturis aukštus ir užima apie 1,5 tūkst. kv. m. plotą. Daugelis sienų papuošta Čikagos vaizdais, Transformeriais ir Betmeno atvaizdais.

Čia galima rasti ir nemažą sporto salę, dušus, stalo teniso stalą. Nieko nuostabaus – ir biure su šlepetėmis vaikščiojantys darbuotojai.

„Devbridge“ grupės viceprezidentas ir Lietuvos padalinių vadovas Viktoras Gurgždys DELFI sako, kad Kauną pasirinko dėl galimybių rasti reikiamų darbuotojų.

– Kokį biurą įsivaizdavote prieš ateidami dirbti į Kauną? - DELFI paklausė V. Gurgždžio.

– Iš pradžių apie biurą Kaune mes negalvojome. Pirmiausiai galvojome apie profesionalius žmones. Surinkome komandą ir pradėjome ieškoti biuro, kuriame būtų jauku. Idėja, kad visi jaustųsi jaukiai, kaip namuose. Turbūt jaučiate, kad čia sąlygos sudarytos dirbti ne individams – viskas padaryta komandoms. Mes labai vertiname komandinį aspektą visose vietose. Jeigu „meeting room'as“ - tai komandai. Jeigu „open space'as“ - tai komandoms. Jeigu sportinė veikla – tai komandinis sportas.

– Kodėl didelis dėmesys skiriamas Čikagai?

– Dėmesys Čikagai natūralus – mes kilome iš Čikagos. 2008 metais verslas pradėtas Čikagoje. Pradėjo lietuviai ir visi partneriai buvo lietuviai. Po truputį verslas vystėsi, o 2011 metais vienas partneris nutarė grįžti į Lietuvą ir atidarėme biurą Lietuvoje. Tuomet aš prisijungiau prie kompanijos. Todėl visus elementus stengėmės pabrėžti – Lincoln parkas, Transformeriai.

Čikagoje didžiausia lietuvių bendruomenė, todėl ir tai dar jungia. Žmonėms tai patinka. Labai dažnai žmonės iš Čikagos keliauja į Kauną.

– Kiek lietuvių dirba Čikagos biure?

– Lietuvių yra mažuma. Kai pradėjome, buvo beveik vien lietuviai, gal tik pora amerikiečių, o dabar beveik visi amerikiečiai. Turime vieną dizainerį lietuvį, kuris jau 12-os emigravo iš Lietuvos, tai angliškai jam kalbėti lengviau. O šiaip visi dizaineriai, verslo analitikai, projektų vadovai – visi amerikiečiai. Mes taip ir sustruktūrizavome verslą – JAV mes ieškome klientų, valdome klientus, darome vartotojo sąsają projekto ribose, o visą „heavy liftingą“, visą programavimą, visą inžineriją atliekame čia, Lietuvoje – Vilniuje ir Kaune.

– Kiek žmonių dirba įmonėje?

– Šiandien Vilniuje dirba 20 žmonių, Kaune – 100, o Čikagoje dirba 30 žmonių. Verslo prasme pagrindinis biuras yra Čikagoje. Mūsų visi klientai yra iš Amerikos – JAV ir Kanados. Mes Europoje, Lietuvoje nieko nedarome – čia nėra mūsų tikslinė rinka. Viskas yra už Atlanto.

Žmonių skaičiumi ir, pavadinkim, pajėgumo skaičiumi, tai Kaunas yra didžiausias biuras. Labai didelis dėmesys skiriamas Vilniui, kur dirbti pradėjome tik pernai. Visi klausė ar nebijome, jog bus sunku surasti žmonių. Mes iškart siuntėme žinutę, kad samdome labai stiprius žmones, kad pas mus komanda labai stipri, projektai labai sudėtingi.

– Kodėl pradžiai Lietuvoje pasirinkote Kauną?

– Geras klausimas. Turbūt daugiau aplinkybių dėka – kažkokios didelės priežasties nebuvo. Visgi pagrindinė priežastis, jei žiūrėti ir edukacinės pusės, tai šiuo metu daugiausiai specialistų yra paruošiama Kaune. Todėl strategiškai čia buvo labai gera vieta. Specialistų čia yra ir labai aukštos kvalifikacijos. Jei pažiūrėtume, tai visi pagrindiniai žaidėjai dairosi į Kauną ir nori čia ateiti. Vilniuje rinka didesnė, tuo pačiu ir žaidėjų daugiau.

– Ar sudėtinga buvo rasti tinkamo dydžio patalpas Kaune?

– Prieš trejus metus mes radome šias patalpas ir iššūkis buvo. Turėjome realiai du-tris variantus. Šiuo metu yra nemažai statomų objektų, iš kurių galima pasirinkti. Vystytojai sukruto, nes visos didesnės kompanijos greitai tampa didelėmis.

Tuo metu, kai radome čia patalpas, norėjo daryti viešbutį, tai mums labai tiko išdėstymas. Labai daug ko nekeitėme. Aišku, visą stilių darėme savo. Kai radome tai ir supratome, kad čia mūsų namai. Kareivinės visiems patinka ir žiūrėjome, kaip greičiau susitvarkyti ir pradėti čia gyventi.

– Ar planuojate plėstis Vilniuje?

– Dabar sparčiausias augimas vyksta Vilniuje ir kelerius metus jis toks ir bus. Kaip matome, per trejus metus Vilnius pasivys Kauną. Daug investuojame Vilniuje.

Augimą išlaikome – kiekvienais metais paaugame apie 80 proc. Žmonių skaičiumi pernai paaugome 60 proc., apyvartos prasme – 80 proc.

Pernai patekome į JAV sparčiausiai augančių įmonių TOP-5000. Mus pastebi ir dėl to mes esame labai įdomūs investuotojams. Šiai dienai investuotojų neturime – nuo pat pirmos dienos mes augame organiškai, iš savo pinigų, iš to, ką uždirbame. Bet visą laiką kalbamės su investuotojais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (222)