Spalį Lietuvoje pirmą kartą vyks kasmetinis Pasaulio ekonomikos forumo jaunimo tinklo „Global Shapers“ Europos susitikimas, o Lietuvos tinklo „Global Shapers“ kuratorė Andželika Rusteikienė pasakoja, ką patyrė dalyvaudama Pasaulio lyderių forumo Davose.

A. Rusteikienė buvo viena iš šešių forume dalyvaujančių jaunimo atstovų iš Europos ir pateko į 17 proc. moterų, kurios dalyvavo Davoso forume, skelbiama „Global Shapers“ pranešime. Pasak A. Rusteikienės, noras dalyvauti Davose padėjo jai išgryninti savo interesų profilį ir ji pasiruošė kalbėti apie verslo skaidrumą, įmonių socialinę atsakomybę, Lietuvos konkurencingumą ir socialinio verslo sritį. Sulaukusi kvietimo, ruošėsi dar daugiau.

„Privalai išstudijuoti dalyvių sąrašą. Davosas – tai globalus turgus, kur svarbiausi yra verslo susitikimai. Dauguma žmonių važiuoja ten ne dėl konferencijos programos, bet dėl galimybės susitikti vieniems su kitais, – pastebėjo ji. - Pavyzdžiui, nėra taip, kad tiesiog nuėjai pavalgyti. Tiek pusryčiai, tiek pietūs, tiek vakarienės – tematinės ir darbinės. Per pusryčius susiderini, su kuo pietausi, vakarieniausi, kokias temas su tais žmonėmis aptarsi.“

Svarbiausias namų darbas be atidaus programos skaitymo, anot jos, buvo parengti 30 sekundžių prisistatymą, po kurio pašnekovui būtų aišku, su kuo jis kalba.
Įspūdžiai iš Davoso, A. Rusteikienės nuotr.

„30 sekundžių prisistatymas: kas tu ir ko tu nori. Tai – standartinis savęs pristatymas, kuris adaptuojamas pagal situaciją. Suprantama, juk kalbi tikslingai, ne su bet kuo“, – aiškina A. Rusteikienė.

Didžiausią įspūdį jai paliko sutikta „Yahoo“ generalinė direktorė Marissa Mayer.

„Visiškai netyčia atsitrenkiau į ją. Vyko diskusija, kaip didžiosios kompanijos gali susijungti ir siekti vieno tikslo - socialinių ar ekologinių pokyčių. Turėjau klausimų, kiek jie daro šiandien“, – pasakoja A. Rusteikienė, prisimindama, kad nustebo, sulaukusi malonių ir atvirų atsakymų.

Rado būdą, kaip išspręsti miego trūkumą

Pasak jos, į Davosą atvykusiems politikams ir verslininkams svarbi kiekviena forumo valanda, todėl forumo dalyviams trūksta miego. Tačiau nemiga kompensuojama kasryt vykstančia „Sąmoningumo meditacija”.

Įspūdžiai iš Davoso, A. Rusteikienės nuotr.
„Man tai buvo įstabu – kambariai, kuriuose vykdavo užsiėmimai lūždavo nuo žmonių kiekio. Esu skaičiusi, kad 20 minučių kvėpavimo pratimų atstoja 3 valandas miego. Žmonės ten nuolatiniam judesy, mažai miega, todėl kvėpavimo, meditacijos pratimai padeda atgauti jėgas”, – kalbėjo A. Rusteikienė.

Davoso forume kasmet susirenka apie 2500 žmonių: verslo lyderiai, politikai, diplomatai. Konferencijose dalyvauja atstovai iš daugiau nei 100 skirtingų šalių.

„Iš Davoso parsiveži naują tinklą žmonių. Matai, kaip žmonės mąsto, kur juda didieji žaidėjai, ką tu gali parsivežti į savo šalį. Nes turime būti realistai - Lietuva kaip rinka nedidukė ir ne daug kam įdomi, tačiau vienas iš svarbių kelių save parodyti yra dalyvauti tarptautiniuose renginiuose, susitikimuose ir kt. ir megzti kontaktus, pristatyti mūsų išskirtinumą - žmones, infrastruktūrą ir veržlumą“, - mano A. Rusteikienė.

Lietuvoje Jaunimo Davosu vadinamas renginys vyks spalio 1 - 4 dienomis: į Vilnių atvyks daugiau nei 100 jaunimo lyderių iš viso pasaulio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)