„Man labai įdomu, kaip prekyba sekėsi varškės spurgyčių kepėjai prie lajų tako. Buvome pirmieji pirkėjai ir ji atsisakė iš manęs priimti pinigų. Sakė, jei pirma perka moteris, visą dieną prekyba prasta būna. O jei pirmas pirkėjas vyras - pelnas garantuotas. Tai už spurgas mokėjo sūnus. Tai čia toks ryškiausias įspūdis iš lajų tako prieš kurį ir pusvalandinės eilės, ir siūbuojantis bokštas, ir kava už 2 eurus iš popierinio puodelio nublanko“, - DELFI pasakojo skaitytoja.

Ji dėsto, kad apsilankius prie lajų tako patiko, kad yra galimybė nusipirkti ledų, kavos, spurgyčių, bet kainos kandžiojosi.

„Pirmas įspūdis - didelis turgus: šašlykai, kebabai, spurgos, kava - visų palapinės skirtingos, tokia kakofonija. Bet atrodė prekyba nerealiai, kai pamačiau, pamaniau, kad anykštėnams puiki proga užsidirbti, nes kainos didelės lyg Romos senamiestyje. Antra vertus, regioninio parko vaizdą kiek bjauroja tokia prekyba, bet smagu, kad yra ne tik maisto pasiūla, bet ir dirbinių - tautodailininkai siūlo lauktuvių“, - įspūdžiais dalijosi moteris.

Anykščiuose veikiančių kavinių savininkai ir vadovai savo nuomone apie lauko prekybą prie lajų tako negalėjo pasidalinti. Jie pasakoja, kad per darbų gausą nespėjo šios vietos aplankyti.

Tačiau situaciją apibūdino pirminį įspūdį susidaręs Anykščių turizmo informacijos centro Rimantas Sereičikas.

„Prie lajų tako yra įrengta lauko prekybos vietų, kurias galima pakankamai greitai įrengti ir greitai išmontuoti“, - apibendrino jis.

Anksčiau turizmo informacijos centro vadovas DELFI yra pasakojęs, kad į miestelį po lajų tako atidarymo suplūdo tiek lankytojų, kiek anksčiau nėra buvę: jų padaugėjo beveik 10 kartų.

„Pernai, jei šeštadienį pas mus per dieną užsukdavo 150 žmonių, kurie klausdavo kelio, ar kur pavalgyti, manydavome, kad tai – daug. Šių metų rugpjūčio šeštadienį esame sulaukę 1 200 žmonių“, - kalbėjo jis.

Po lajų tako atidarymo, rugpjūčio 8 – 16 dienomis, Anykščiuose apsilankė 35 tūkst. žmonių, o mieste yra apie 10 tūkst. gyventojų iš viso.

Planavo, kad prekiaus trys, bet teko kviestis daugiau

Anykščių savivaldybės duomenimis, prie lajų tako vietoje planuotų trijų prekybininkų jų įsikūrė daugiau nei dešimt: tai lėmė netikėtai dideli lankytojų srautai ir pirmiausia rūpintasi, kad svečiai apskritai galėtų įsigyti ko nors užkąsti ar atsigerti.

Šiuo metu prie lajų tako trys įmonės siūlo karštus užkandžius ir prekiauja gėrimais kaip lauko kavinės, tai - „Laimos pasagėlė“, „Nendrė vėjyje“ ir „Dialvė“. Pirmoji iš šių kavinių jau įrengta pagal numatytus reikalavimus: sumontuotas laikinas statinys, o bendrovė gavo leidimą prie lajų tako dirbti trejus metus. Visos trys įmonės teikia viešojo maitinimo paslaugas.

Taip pat prie lajų tako savo gira ir konditerija prekiauja bendrovė „Saineta“, ledais ir jų kokteiliais - „Cukas“ bei Nerijaus Liolio ledų gamybos įmonė. Saldžių užkandžių ir karšto šokolado siūlo „Fotogama“.

Karštomis arbatomis, vaistažolėmis ir gilių kava prekiauja „Arbatos akademija“, prie lajų tako dirba ir keli fiziniai asmenys: mažiausiai du automobiliai atvažiuoja su mobiliais kavos aparatais, taip pat dar vienas žmogus prekiauja spragėsiais ir gėrimais.

Tai dar ne viskas - prekiaujančių prie lajų tako buvo ir daugiau, tačiau ne visi prekybininkai leidimus prekybai prasitęsia nuolatiniam darbui: kai kurie sumažėjus lankytojų srautams atvyksta tik savaitgaliais, kiti rudenį prekiauja ir dar rečiau.

Prognozuojama, kad lankytojų srautams šiek tiek sumažėjus, prie lajų tako, kaip ir planuota, liks trys viešojo maitinimo vietos.

Be to, DELFI skelbė, kad Anykščiuose savo paslaugas siūlo įvairios kavinės, picerijos bei restoranai.
Kur pavalgyti Anykščiuose?
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (276)