„Krymo valdžiai be Ukrainos vyriausybės leidimo paklūstančių žmonių veiksmai ir politika kenkia demokratiniams procesams ir institucijoms Ukrainoje, kelia grėsmę jos taikai, saugumui, stabilumui, suverenitetui, [...] ir tokiu būdu sukuria neįprastą ir ypatingą grėsmę JAV nacionaliniam saugumui ir vidaus politikai“, – aiškinama dokumente.

Į naują „juodąjį“ sąrašą, kuris įsigalios trečiadienį, papildomai įtrauktos antrinės kompanijos „Rosneft“ struktūros, taip pat jai priklausančios ir jos interesus užsienyje aptarnaujančios bendrovės.

Tarp kompanijų, kurioms JAV Prekybos ministerija taikys papildomus reikalavimus ir licenzijų suteikimo apribojimus, taip pat koncernas „Ižmaš“ ir keletas uostų Rusijos aneksuotame Kryme.

Į „juodąjį sąrašą“ įtrauktos naujos kompanijos vardijamos oficialioje vyriausybės informacijos interneto svetainėje „Federal Register“.

Oficialiai šis dokumentas publikuojamas rugsėjo 2 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1512)