„Rugsėjo 1-ąja visą laiką yra pirmųjų iš mokyklos išėjusių papietauti moksleivių banga, tai matoma labai aiškiai. Kur daugiau, o kur mažiau, priklauso nuo restorano vietos. Jei jis yra netoli mokyklos žmonių padaugėja kartais ir paprastai jie užplūsta etapais: pirma tėvai su vaikais, po to – klasės draugai, o tada vyresni moksleiviai ar studentai. Visa ši diena yra akademinio jaunimo diena“, - kalbėjo restoranų grupės „Fortas“ tinklo marketingo vadovas Kęstutis Markevičius.

Pasak jo, ši šventė – ne tik mokslo metų pradžios, bet ir šeimos šventė, kai artimieji susirenka pabūti kartu. Pašnekovas skaičiuoja, kad jei kavinė ar restoranas yra nutolusi nuo mokymosi įstaigos, joje taip pat padaugėja svečių, bet ne kartais, o apie 30 proc.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė pastebi, kad gausesni svečių srautai jaučiami ne tik Rugsėjo 1-ąją.

Evalda Šiškauskienė
„Antplūdis jaučiasi nuo Rugsėjo 1-osios kelias savaites ir verslas tam labai ruošiasi. Papietauti susirenka ne tik tėvai su vaikais, kas yra graži tradicija, bet ir suvažiuoja daug studentų ir, kaip mes juokaujame, jie ne tik būna išsiilgę vieni kitų, bet ir atsiveža tėvų duotų pinigų, tad rugsėjo pradžia iš tiesų būna labai audringa, tai jaučia ir kavinės, ir barai, restoranai, naktiniai klubai“, - vardijo E. Šiškauskienė.

Ji dėsto, kad žinodami tokią tendenciją verslas specialiai tam ruošiasi ir atnaujina meniu.

Tiesa, rugsėjo 2 dieną švenčiančių mokslo metų pradžią šventinių dienos pietų metu sumažėja: pasak E. Šiškauskienės, tėvai grįžta į darbus, o mokyklinio amžiaus vaikai dažniau valgo mokyklose.

„Tačiau pagyvėjimas jaučiamas vakarais, kaip gyvenimas suaktyvėja, nes jaunimo klubuose tikrai netrūksta. Be to, ir dirbantieji grįžta iš atostogų, nuo rugsėjo tarsi įsijungia kitas ritmas“, - kalbėjo ji.

Mėgiamos kavinės nepažino

Vilniaus centre nuolat pietaujantis skaitytojas su DELFI pasidalijo įspūdžiais, kad mėgiamoje kavinėje pavalgė jausdamas įtampą: padavėjos buvo apkrautos darbu ir nespėjo priimti užsakymų dėl moksleivių ir tėvų šventinių pietų.

„Pietavau kavinėje, kurioje lankausi nuolat jau ketverius metus ir eilinį kartą įsitikinau, kad Rugsėjo 1-ąją reikia pasiimti maisto į darbą, nes šią dieną Vilniaus centre yra neįmanoma papietauti. Paprastai šioje kavinėje maistą atneša labai greitai, per 10 minučių, bet šįkart lakstė trys suplukę padavėjai ties nervų priepuolio riba, atrodė, kad verks“, - vaizdžiai rašė skaitytojas.

Pasak jo, pietaudami su kolegomis įprastoje vietoje bičiuliai jautėsi lyg ne savo vietoje.

„Laukėme ilgiau nei pusvalandį ir tai tik dėl to, kad esu nuolatinis klientas ir buvo pažadėta, kad maistas bus pateiktas kuo greičiau. Bet buvo visko: užsisakėme maisto, pamiršo įrankius, užsisakėme gėrimų, juos irgi pamiršo, kai norėjome atsiskaityti, padavėja su siaubu akyse klausė, ar mes paprašėme atskirų sąskaitų. Paraginome skaičiuoti kartu ir palikome jas ramybėje“, - vardijo vyras.

Skaitytojas dėstė, kad savo mėgiamos kavinės nepažino, nes matėsi personalo jaučiama įtampa, kas paprastai šiai kavinei yra nebūdinga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (131)