Šaltinių teigimu, pats realiausias kandidatas į „RusHidro“ vadovo vietą – mažai už savo veiklos ribų žinomas „Sistemnyj operator JES“ valdybos pirmininko pavaduotojas Nikolajus Šulginovas.

Tikslių priežasčių, kodėl J. Dodas palieka postą, nepateikia nei energetikos specialistai, nei valdžios pareigūnai.

Skelbiama, kad pastaruoju metu „RusHidro“ veiklai niekas rimtų pretenzijų neturėjo. „Kommersant“ pašnekovai teigia, kad J. Dodo sprendimas savo svarba prilygsta Vladimiro Jakunino pasitraukimui iš „Rusijos geležinkelių“.

Esą stebimas sisteminis Kremliaus bandymas keisti įtakingiausių valstybinių bendrovių vadovybę.

Faktą, kad jau artimiausiu J. Dodas pasitrauks iš „RusHidro“ generalinio direktoriaus ir valdybos pirmininko posto, „Kommersant“ patvirtino net keli gerai su situacija susipažinę pašnekovai.

Anot dviejų iš jų, apie jo pasitraukimą oficialiai bus paskelbta ateinantį pirmadienį. Oficialiai atleidimas bus formuluojamas kaip prašymas atleisti savo noru, tačiau iš tikrųjų „tai politiškai motyvuotas sprendimas“, teigia šaltinis.

„RusHidro“ atstovai ir pats J. Dodas komentuoti situacijos nepanoro. Susisiekti su „RusHidro“ kuruojančiu Rusijos vicepremjeru Jurijumi Trutnevu nepavyko.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (209)