Kaip portalui DELFI teigė Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Petras Narkevičius, Lietuvos mokesčių administratoriaus specialistai savo pajėgas jungs su latviais ir estais.

Antradienį, rugpjūčio 18 d., „Vilniaus prekybos“ iniciatyva Seimo Biudžeto ir finansų komiteto vadovybė susitiko su bendrovės direktore Raimonda Kižiene.

P. Narkevičius teigė, kad susitikimo metu Seimo nariams buvo pristatyta „Vilniaus prekybos“ pozicija dėl įmonių grupei mestų kaltinimų apie galimai nesumokėtus mokesčius.

„Buvo užduota jiems keletas klausimų apie lengvatinius dalykus. Toliau buvo pasišypsota iš mano pusės, kada jie pradėjo taisyti reputaciją keldami žmonėms atlyginimus“, - kaip praėjo susitikimas, pasakojo parlamentaras.

P. Narkevičius prisipažino „Vilniaus prekybos“ klausimu praėjusią savaitę bendravęs su VMI vadovu Dainoru Bradausku.

„Man tiesiog patikino, kad bus patikrinta ta grupė, kuri yra didelė mokesčių mokėtojų verslo grupė. Bus pastiprinta komanda, kuri tikrins atidžiau ir tarptautiniu mastu“, - sakė jis.

Komiteto pirmininko pavaduotojas Bronius Bradauskas teigė, kad rugsėjį bus atliekamas naujas įmonių grupės patikrinimas.

„Bus sudaryta jungtinė grupė Lietuvos, Latvijos ir Estijos mokesčių inspekcijos. Atliks išsamų patikrinimą ir matysis“, - DELFI sakė parlamentaras.

Kaip jau buvo skelbta, „Vilniaus prekybos“ grupės iniciatyva susitikti su Seimo Biudžeto ir finansų komiteto atstovais yra viena iš „Vilniaus prekybos“ atsivėrimo visuomenei kampanijos dalis. Kampanija siekiama atsakyti į visus viešumoje kylančius klausimus dėl įmonių grupės skaidrumo.

DELFI primena, kad į viešumą anksčiau tylos siena atsiribojusios „Vilniaus prekybos“ grupės veiklos detalės pradėjo kilti po to, kad smulkusis akcininkas Mindaugas Marcinkevičius išėjo į viešą kovą dėl norimo pasitraukimo iš VP grupės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)