Graikijos parlamentas balsavimu patvirtino finansinę paramą po to, kai visą naktį politikai diskutavo, o šalies premjeras Alexis Tsipras susidūrė su plintančiu maištu jo kairiųjų pažiūrų partijoje.

Hagoje su reporteriais kalbėjęs J. Deiselblumas sakė, kad euro zonos valstybių finansų ministrai aptars susitarimą dėl 85 mlrd. eurų paramos Briuselyje vėliau penktadienį.

„Peržvelgsime (susitarimo) turinį, ketiname kalbėti apie politinį pasitikėjimą, - teigė jis. - Graikijos situacijoje tai vis dar svarbus veiksnys: ar tikrai galime tikėti, kad viskas bus įvykdyta?“

Vokietijos politikai itin skeptiškai vertina Graikijos galimybes tesėti savo pažadus. Vis dėlto, anot J. Deiselblumo, šis susitarimas yra „stipriausias ir konkrečiausias“, koks iki šiol buvo suderintas su Graikija, o šaliai pažadėti pinigai bus išmokėti laipsniškai.

Vokietijos finansų ministras yra tikras, kad penktadienį bus pasiektas susitarimas dėl Graikijos

Vokietijos finansų ministras Wolfgangas Schaeuble  užėmęs griežtą poziciją dėl trečios finansinės pagalbos programos Graikijai, pareiškė, jog yra tikras, kad jo kolegos iš euro zonos valstybių pasieks susitarimą penktadienį vyksiančiame susitikime.

„Neabejoju faktu, kad šiandien turėsime rezultatą“, - sakė W.Schaeuble, atvykęs į Briuselį dalyvauti 19-os euro zonos valstybių finansų ministrų susitikime.

„Jei neturėsime susitarimo šiandien, tuomet mums reikės imtis priemonių dėl tarpinės paskolos“, - pridūrė jis, turėdamas galvoje finansavimą, kuris reikalingas Graikijai, kad šalis rugpjūčio 20 dieną galėtų grąžinti Europos centriniam bankui didelę sumą, paskolintą pagal pirmąją finansinio gelbėjimo programą.

Graikijos įstatymų leidėjai trečiai finansinės pagalbos programai pritarė penktadienį po visą naktį vykusių įnirtingų debatų. Ši 85 mlrd. eurų vertės programa šaliai turėtų būti skirta mainais į tolesnes griežtas reformas.

Penktadienį Briuselyje susirinkę euro zonos finansų ministrai turi paskelbti savo verdiktą dėl šios programos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)