"Nestle" kaltinama sukėlusi žalos vartotojams skelbdama klaidingą reklamą, susijusią su jos gaminamais greito paruošimo makaronais "Maggi". Kovo 31 dieną paaiškėjo, kad šiaurinės Indijos Utar Pradešo valstijos valdžia padavė ieškinį prieš bendrovę "Nestle" po to, kai gamintojos produkcijoje buvo aptikta švino dalelių. Prekiauti "Maggi" makaronais buvo uždrausta Indijoje birželį, kai Indijos maisto saugos tarnybos pareigūnai nustatė, kad greito paruošimo makaronai yra "nesaugūs ir chemiškai pavojingi", ir apkaltino "Nestle" nesilaikant maisto saugumo įstatymų. "Nestle" paneigė jai mestus kaltinimus Bombėjaus Aukščiausiajame teisme, pareiškusi, kad jos gaminami produktai yra saugūs.

Trečiadienį Indijos vyriausybė pateikė 100 mln. JAV dolerių ieškinį maisto sektoriaus įmonei "Nestle" dėl "nesąžiningos prekybos praktikos".

Teismas nurodė "Nestle" "atsiųsti penkis mėginius iš kiekvienos "Maggi" makaronų partijos, kurie bus patikrinti trijose laboratorijose, ir jeigu aptiktas švino kiekis bus mažesnis, nei leistina, makaronų gamyba ir prekyba bus atnaujinta".

"Nestle" tvirtina, kad jos gaminami makaronai yra saugūs, remdamasi testų, atliktų kitose šalyse, įskaitant JAV, Didžiąją Britaniją ir Singapūrą, rezultatais.

Greito paruošimo makaronai Indijos rinkoje pasirodė 1983 metais.

"Nestle" trečiadienį pranešė patikrinusi 2 700 makaronų mėginių keliose akredituotose laboratorijose - tiek Indijoje, tiek užsienyje. Ir visi testai "parodė, kad švino kiekis nesiekia leistinos ribos".

Vis dėlto bendrovė, kuriai priklauso maždaug 80 proc. Indijos greitojo paruošimo makaronų rinkos, jau sunaikino 400 mln. tonų "Maggi" produktų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)