„Graikijos finansų ministras kalba daugmaž panašiai“, – sakė Y. Varoufakis ir pridūrė, kad „Vokietijos finansų ministras Bundestage taip pat prisipažins, kad šis susitarimas nesuveiks“. Apie tai praneša BBC.

„Tarptautinis valiutos fondas kartu su kitais nuleidžia rankas ir baisisi programa, paremta nestabilia skola (...), ir vis dėlto būtent šios programos įgyvendinimo visi siekia“, – teigia buvęs finansų ministras.

Y. Varoufakis pasitraukė iš derybų atsistatydinęs praėjusį mėnesį – jį pakeitė dabartinis finansų ministras Euclidas Tsakalotos.

Trečiadienį Graikijos premjeras Alexis Tsipras sakė, kad pasirašyta sutartis nutrauks šalyje įsivyravusį ekonominį netikrumą. Ketvirtadienį šalies parlamente turėtų būti sušauktas neeilinis posėdis ir jo metu ratifikuota finansinės paramos sutartis. Pasak Graikijos vyriausybės vadovo, jis susiduria su daugelio griežtos pozicijos besilaikančių savo partijos „Syriza“ narių priešiškumu – jie nesutinka su sutartyje numatytomis taupymo priemonėmis.

A. Tsipras nurodė, kad, „nors kai kas ir sukelia kliūčių mūsų kelyje, esu optimistiškai nusiteikęs, kad susitarti pavyks, paramą iš Europos (stabilumo) mechanizmo gausime, o tai galutinai nutrauks ekonominį netikrumą“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)