„Čia tau, kad nedarai pritūpimų“, - buvo parašyta ant piešinuko, vaizduojančio ant vyro kelių gulinčią moterį, kuriai jis yra užsimojęs trenkti per sėdmenis.

Šia reklama internautai puolė dalintis. Viena socialinio tinklo vartotoja ragino sporto klubą atsiprašyti visų Lietuvos moterų už smurto prieš jas skatinimą.

Po kurio laiko ši reklama iš sporto klubo puslapio feisbuke buvo pašalinta.

„Atsiprašome už ankščiau paviešintą nuotrauką. Viešindami šią nuotrauką mes nieko nenorėjome įskaudinti, pažeminti ar kitaip įžeisti. Visus klientus mes gerbiame bei mylime vienodai. Dar kartą atsiprašome ir dėkojame už Jūsų supratingumą“, - nurodoma bendrovės feisbuko puslapyje.

Detalesnių komentarų įmonės atstovai neteikia.

Smurtą patyrusias moteris konsultuojantis Moterų informacijos centras savo paskyroje feisbuke ragino boikotuoti šį sporto klubą.

Moterų informacijos centro projektų vadovės Rugilės Butkevičiūtės nuomone, šia reklama sporto klubas grįžo 60 metų atgal.

„Ši reklama nepaskatins moterų eiti į šį sporto klubą, nes ji iškelia vieną didžiausių problemų, su kuria mūsų centras susiduria kone kasdien – smurtą artimoje aplinkoje, kurį, statistikos duomenimis, patiria kas trečia moteris šalyje. Tokios reklamos ir toks humoras skatina smurtą prieš moteris ir formuoja visuomenės nuomonę“, - DELFI komentavo ji.

„Ši reklama įprasmina ir seksistinę pusę, kad moteris yra kaip daiktas, kuriam vyras gali nurodyti, kiek pritūpimų daryti. Taip pat tai yra grožio kulto įprasminimas, kad moteris privalo daryti pritūpimus, nes kitaip ji bus nepatraukli ir negraži. O galų gale, kaip jau sakiau, tai yra smurto prieš moteris įprasminimas, nes neva pliaukštelėjimas per užpakalį nėra smurtas prieš moteris“, - pridūrė R. Butkevičiūtė.

Ji teigiamai įvertino sporto klubo atsiprašymą ir vylėsi, kad įmonė pasimokys iš šios istorijos.

Sporto klubo „Victoria Gym“ reklama
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (365)