Pirmadienį senosios „Alytaus tekstilės“ patalpas, kuriose planuojama įkurti įmonę, apžiūrėjo įmonės „Plasta“ generalinis direktorius Vytas Poderis, Alytaus vicemeras Tautvydas Tamulevičius ir naujai Alytuje įsikursiančios įmonės „Plast Alytus“ direktorius Andrius Stasiukynas.

P. Poderis teigė, kad ilgai ieškojo tinkamų patalpų verslui. Buvo du variantai: arba  buvusios Alytaus tekstilės, arba Panevėžyje esančios patalpos.

„Nusprendėme kurtis Alytuje. Su Panevėžio miesto savivaldybe bendravimas vyko sunkiai. O Alytaus miesto savivaldybė mane maloniai nustebino. Jau po pirmojo mano skambučio atrodė, kad mūsų verslo iniciatoriais esame ne mes, o Alytaus miesto savivaldybė“, - sakė V. Poderis, miesto savivaldybėje susitikęs su Alytaus meru Vytautu Grigaravičiumi.

Verslininkas patikino, kad išanalizavo ir Alytaus darbo rinką. Pradėjus šiukšlių maišų gamybos verslą, Alytuje darbo vietų turėtų atsirasti 120-čiai žmonių. Jei viskas gerai seksis, Alytuje įmonės veiklą planuojama plėsti ir įgyvendinti dar vieną projektą – užsiimti maistinės plėvelės gamyba. Tuomet darbuotojų gali padaugėti iki 500.

V. Poderio teigimu, bus ieškoma ir nekvalifikuotų darbuotojų, ir aukščiausio lygio specialistų, vadovų iš Alytaus miesto ir rajono. Tekstilės patalpas planuojama atnaujinti, pritaikyti gamybai. Viso projekto vertė – 5,4 milijonai eurų.

Įmonės produkcija bus eksportuojama į Vakarų rinkas. Projektą įgyvendinti planuojama iki 2017 metų balandžio mėnesio.