Šios virtuvės esmė: virtuvės ir jos prietaisai dirba tau ir padeda priimti sprendimus dėl atsakingo maisto panaudojimo ir atliekų tvarkymo.

Ši virtuvė buvo sukurta bendradarbiaujant su pasauline dizaino kompanija „IDEO London“, ir koledžo studentais, kurie daugiausia dėmesio skyrė „socialinėms, technologinėms ir demografinėms jėgoms, kurios darys įtaką tam, kaip mes 2025 metais elgsimės su maistu“.

Kaip veiks „The Concept Kitchen 2025“? Nežinosite, ką daryti su jau besugendančiu pomidoru? Tereiks jį padėti ant išmanaus „Gyvenimo stalo“, kuris iš karto pateiks keletą greitų receptų, kaip panaudoti pomidorą. Taip bus siekiama kovoti su maisto švaistymu.

Minėtas stalviršis pateiks visą reikiamą informaciją norint pasigaminti kokį nors patiekalą, tad savo „IPad'ą“ bus galima palikti ant sofos.

Tokia virtuvė itin tiks mažose erdvėse gyvensiantiems žmonėms, nes jiem nebereiks viryklės. Tame pačiame minėtame „Gyvenimo stale“ bus „paslėptos“ ir indukcinės kaitvietės, kurios šildys indą su maistu, o ne paviršių, todėl ant to pačio stalo šalimais bus galima ir virti maistą, ir valgyti, ir dirbti.

O „Šiuolaikinis sandėliukas“ „Ikea“ koncepcinėje virtuvėje pakeis įprastą šaldytuvą. Iš esmės tai bus atviros šaldančios lentynos, ant kurių reikės dėti skaidrius indus su maistu. Kiekvienam maisto produktui bus parenkama jam tinkamiausia vėsinimo temperatūra.

„Atsakinga vandens sistema“ skatins žmones atsakingai naudoti vandenį. Sistemą sudarys dvi kriauklės: viena bus skirta toksiškam „juodam“ vandeniui, kuris bus išleidžiamas į kanalizaciją, o „pilkasis vanduo“ bus dar panaudojamas indams plauti ar augalams laistyti.

„Protinga šalinimo sistema“ užtikrins, kad rūšiuosime savo atliekas. Šiukšlės bus rankiniu būdu atrenkamos, suspaudžiamos, vakuumuojamos ir specialiai ženklinamos tolesniam išmetimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)