"Vilniuje verda šalies ekonominis gyvenimas, telkiasi valstybės, finansų institucijos, yra oro uostas, veikia dauguma verslo įmonių. Būdami Vilniuje esame arčiau jų", - sakė koncerno SBA Viešųjų ryšių tarnybos vadovas Gintautas Misiukevičius.

SBA, valdantis daugiau nei 20 įmonių Lietuvoje, pagrindinę būstinę iš Kauno į Vilnių perkėlė prieš savaitę.

"Kol buvome Kaune, vadovams tekdavo kone kasdien važinėti į Vilniaus biurą, o tai papildomos degalų sąnaudos ir gaišatis. Be to, nemažai koncerno vadovų yra vilniečiai - jiems dabar patogiau atvykti į darbą", - sakė G.Misiukevičius.

Atsikraustymo į Vilnių naudą jau jaučia ir pernai čia savo būstinę perkėlusi bendrovė VST.

"Esame įvykių centre. Be to, radome gerų specialistų, Vilniuje juos daug lengviau prisivilioti. Tiesa, yra ir trūkumų - Vilniuje tenka mokėti didesnius atlyginimus", - sakė VST vadovas Darius Nedzinskas.

Tačiau investicijų valdymo "BaltCap Management" partneris Vygandas Jūras sako, kad toks žingsnis ne visada pasiteisina.

"Įmonėms, kurių organizacinė struktūra dar nenusistovėjusi, jos plečiasi, traukiasi ir panašiai, keltis į sostinę netgi pavojinga. Tokie žmonės gali nieko neišmanyti apie produktą, jo specifiką, gamybos sąnaudas. Ir galiausiai verslas patirs žalos", - sakė jis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją