Dar trečiadienį savo "Twitter" paskyroje euro grupės vadovo Jeroeno Dijsselbloemo atstovas spaudai nurodė: "Gautas patvirtinimas: rytoj 10 val. vietos laiku vyks telekonferencija".

J. Dijsselbloemas šaukia pasitarimą Atėnų gatvėse prasidėjus neramumams, o Graikijos parlamentarams balsavus už reformas, kurių tarptautiniai kreditoriai reikalauja už suteikiamą 86 mlrd. eurų vertės paramą.

Net ir priėmus įstatymus Graikijoje, euro zonos finansų ministrai neturi teisės oficialiai pradėti derybų dėl finansinės paramos. Sutikti su naujuoju pagalbos paketu dar turi kelių nacionalinių regiono parlamentų atstovai.

Vokietijos Bundestagas turėtų dėl naujojo plano ir derybų balsuoti penktadienį - manoma, kad deramasi dėl sąlygų bus visą vasarą, o paramos programa veikti pradėtų tik rudenį.

Jeigu susitarimą pasiekti pavyks, euro zonos valstybės suteiks maždaug 40-50 mlrd. eurų paramą, dar nemažą dalį suteiks Tarptautinis valiutos fondas (TVF), o likusi dalis bus surinkta pardavus Graikijai priklausančius aktyvus bei iš finansų rinkų, teigia vienas iš Europos pareigūnų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją