Po Valstybės dienos, Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo šventės liepos 6 d., orai pajūryje subjuro: ne tik atšalo, bet ir atėjo lietūs.

Palanga dabar gyvena iš savaitgaliais atvykstančių svečių ir orai tikrai turi įtakos, o jie Palangos visai nelepina. Šiemet vasaros tebuvo kokios penkios dienos: per Jonines kelias dienas ir per Karaliaus Mindaugo karūnavimą, bet verslui to nepakanka“, - kalbėjo Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentas Darius Miklovas.

Pasak jo, žmonės į Palangą vyksta tuomet, kai prie jūros šilta, o kai vėjuota ir lyja, norinčių svečiuotis pajūryje gerokai sumažėja.

„Ši liepa – išskirtinis atvejis, labai seniai tokių orų pajūryje nebuvo vasaros viduryje, nepamenu, kada vasara buvo tiek mažai svečių Palangoje kaip dabar. Net ir birželį buvo geresni orai nei dabar liepos viduryje, tikiuosi, kad reikalus pataisys ateinantis savaitgalis. Jau matėme neblogas prognozes, be to, bus 1000 km lenktynės, turėtų sugužėti svečių ir nuo šios šventės prasidės vasara“, - vylėsi D. Miklovas.

Prastesnius orus pastebėjo ir Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ laikinai direktoriaus pareigas einanti Eglė Baltranaitė, tačiau ji sako, kad į Neringą poilsiautojai važiuoja ne tik dėl saulėto poilsio prie jūros.

„Neringos poilsiautojai liepą – rugpjūtį, pagrindinio sezono metu, vis tiek labai užpildo kurortą: žmonės susiplanuoja atostogas, nes pas mus yra ribotas vietų skaičius, jas užsisako ir atostogų planų nebeatšaukia. Žinoma, yra svečių, atvykstančių savaitgaliais, jie gali savo planus ir atšaukti“, - pasakojo ji.

Tačiau pašnekovė priminė, kad vietos verslininkai šį sezoną vadina prastesniu.

„Priežasčių yra įvairių, viena jų ir euro įvedimas, įtakos turi ir pokyčiai Rusijos rinkoje, tad jaučiasi, kad žmonių yra šiek tiek mažiau“, - dėstė E. Baltranaitė.

Tradiciškai, pasak jos, pats sezono pikas Neringoje yra nuo liepos 6 d. iki rugpjūčio 15 d., nes šiuo metu poilsiautojai gali pasilepinti ir saule.

„Bet mes gyvename Lietuvos pajūryje ir orai pas mus nuolat yra permainingi, galbūt šiemet turime kiek pesimistiškesnes prognozes visam Klaipėdos regionui, tačiau net ir šiuo atveju orai labai kinta: gali pažadėti lietų, o švies saulė“, - pasakojo ji.

Kai lyja, anot pašnekovės, turistai lanko kultūrinius renginius, taip pat laiką leidžia kavinėse.

„Infrastruktūros prasme, kai kalbama apie uždarų pirčių, baseinų ar sporto kompleksus laikomės kiek prasčiau nei kiti kurortai, šių zonų turime palyginti nedaug, bet siūlome daug kultūrinių renginių, gausu kavinių“, - apibendrino ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (399)