Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas dėstė, kad mamadieniai ir tėvadieniai yra visuomenės aktyviai naudojami, o įmonių suteikiami – visuomenė prie to priprato.

Tačiau darbdaviai siūlė, kad šias dienas apmokėtų „Sodra“, nes darbdaviai ir taip moka didelius mokesčius šiam fondui.

Buvo pateiktas ir kitas pasiūlymas: įsteigti papildomą fondą iš kurio būtų apmokami mamadieniai ir tėvadieniai.

Tuomet Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos direktorius Danas Arlauskas pateikė kitą pasiūlymą: darbuotojams už darbuotojui suteikiamą mamadienį ar tėvadienį būtų mokamas atlyginimas, bet darbdavys būtų atleistas nuo mokesčių „Sodrai“.

Profsąjungos tokiam pasiūlymui neprieštaravo, todėl nuspręsta pasiūlymus užfiksuoti.

Šiuo metu yra numatyta, kad darbuotojams, auginantiems neįgalų vaiką iki 16 metų arba 2 vaikus iki 12 metų, suteikiama 1 papildoma poilsio diena per mėnesį arba sutrumpinamas darbo laikas 2 valandomis per savaitę, o auginantiems 3 ir daugiau vaikų iki 12 metų – 2 dienos per mėnesį arba atitinkamai sutrumpinamas darbo laikas 4 valandomis per savaitę, mokant darbuotojui jo vidutinį darbo užmokestį.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (430)