"Tiesą sakant, šie pasiūlymai yra labai artimi kreditorių siūlymams prieš referendumą ir yra pagrindas puikiai pažangai pasiekti", - sakė V. Dombrovskis.

Pasak jo, liepos 11 d. euro grupė "ketina pateikti institucijoms (Europos Komisijai, ECB ir TVF) įgaliojimus pradėti derybas su Graikija dėl trečiosios paramos programos formavimo" iš Europos stabilumo mechanizmo (ESM).

Graikijos vyriausybė pristatė savo tarptautiniams kreditoriams planą, kuriame gausiau radikalių reformų, padėsiančių pagerinti valstybės finansus. Jos apima mokesčių didinimą laivybos įmonėms ir taikytų anksčiau išimčių panaikinimą pridėtinės vertės mokesčiui (PVM) Graikijos saloms - pastarąsias išlaikyti anksčiau reikalavo Atėnai. Premjero Alexis Tsipras valdoma vyriausybė taip pat ketina padidinti PVM restoranams, atlikti pensijų reformą, sudaryti valstybės turto privatizavimo grafiką.

Mainais už šias reformas Graikija tikisi, kad jos skolintojai peržiūrės pirminio biudžeto pertekliaus dydžio per ateinančius ketverius metus tikslus ir suteiks jai naują 53,3 mlrd. eurų vertės finansinę paramą padengti įsipareigojimams iki 2018 m. birželio pabaigos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)