Lietuvos vartotojai vis dar priversti už degalus mokėti daugiau nei kaimynai, tačiau taryba, naudodamasi įstatyme numatytomis galimybėmis ir teisindamasi, kad tyrimas yra labai sudėtingas, vis nukelia sprendimo priėmimą, rašo "Respublika".

Vadovaudamasi Konkurencijos įstatymu, gavusi skundą taryba tyrimą turi baigti per penkis mėnesius.

"Taryba gali daug kartų pratęsti terminą. "Mažeikių naftos" tyrimas jau buvo kelis kartus pratęstas. Taip daroma siekiant atlikti visus reikiamus veiksmus ir pateikti motyvuotas išvadas", - sakė tarybos atstovė spaudai Palmyra Kvietkauskienė.

Konkurencijos įstatymą pažeidusią bendrovę KT gali nubausti bauda, siekiančia 10 proc. praėjusių metų visų jos pajamų.

Statistikos departamento duomenimis, balandžio mėnesį Lietuvoje litras populiariausio A95 benzino kainavo 0,81, Latvijoje - 0,77, o Estijoje - 0,76 euro (atitinkamai 2,79, 2,65 ir 2,62 lito). Prieš metus kainų skirtumas buvo maždaug 10-15 centų didesnis.

Lietuvos naftos produktų įmonių asociacijos prezidentas Mindaugas Palijanskas sakė, kad Lietuvoje benzinas ir kiti degalai kainuoja brangiau dėl skirtingų rinkos sąlygų.

"Mes jau antri metai priversti kaupti privalomas degalų atsargas. Latviai ir estai to daryti neprivalo. Be to, Latvija iš ES išsiderėjo, kad akcizai būtų skaičiuojami mažesniu kursu", - aiškino M.Palijanskas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją