Diskusiją surengė Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centras kartu su A. Stulginskio universitetu bei Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmais. Renginys vyko universiteto Ekonomikos ir vadybos fakultete.

Diskusijos dalyvių nuomone, bendradarbiavimas yra būtina sąlyga, norint pasiekti aukštą studijų kokybę ir parengti darbo rinkoje paklausius specialistus. Aptartos verslininkų įtraukimo į mokymo procesą galimybės, studentų praktikos lūkesčiai bei realybė ir kiti aktualūs klausimai.

Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas pabrėžė, kad savivaldybė visada buvo ir bus atvira partnerystei.

„Esame pasirengę lankytis įmonėse, o jų rajone yra apie 2000, ir tartis su vadovais dėl studentų praktikos. Mūsų profesinio rengimo problemos turi būti labiau girdimos, o sprendimai priimami greičiau“, – kalbėjo V. Makūnas.

Partneryste su Kauno rajonu džiaugėsi A. Stulginskio universiteto rektorius prof. dr. Antanas Maziliauskas. „Kauno rajonas – išskirtinis, čia daug verslo ir pramonės. Mes galime rengti reikalingus specialistus. Iš savo pusės norime, kad nuėję į praktiką studentai gautų realias užduotis“, – sakė rektorius.

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Benjaminas Žemaitis pritarė: būtina kalbėtis, ką ir kaip daryti. Jis atkreipė dėmesį, kad egzistuoja motyvuotų studentų problema. „Jau mokiniams reikia formuoti nuomonę, kad rajone yra verslas, yra įmonių, kur galima dirbti ir uždirbti“, – sakė B. Žemaitis.

Ekonomikos ir vadybos fakulteto dekanė prof. dr. Astrida Miceikienė pasidžiaugė verslininkų įsitraukimu į studijų programų kūrimą. „Tik bendru darbu sukursime verslo poreikius atitinkančias programas“, – įsitikinusi dekanė.

Diskusijoje dalyvavę verslo atstovai tvirtino, kad jiems kvalifikuotų ir norinčių dirbti specialistų trūksta, todėl įmonės visuomet mielai priima motyvuotus studentus.