Portalo DELFI skaitytojas informavo redakciją, kad birželio viduryje įmonėje „Daivida“ („Rokiškio mėsinė“) apsilankė Valstybinės mokesčių inspekcijos darbuotojai. Įmonės buhalterė buvo pagauta už rankos, mokanti atlyginimus vokeliuose.

UAB „Daivida“ generalinis direktorius – Vidmantas Kanopa. Socialdemokratas yra buvęs žemės ūkio viceministru, „Anykščių vyno“ direktoriumi, 2000-2001 m. Rokiškio rajono meru.

Su politiku portalui DELFI susisiekti nepavyko – jis nekelė ragelio. UAB „Daivida“ vykdantysis direktorius Justinas Kanopa teigė, mokesčių inspekcijos patikrinimo klausimu negali kalbėti.

„Nesu įgaliotas šnekėti šia tema. Šia tema šnekėti gali tik generalinis direktorius. Nieko šiuo klausimu negaliu pakomentuoti“, - teigė jis.

Paklaustas, ar mokesčių inspekcijos darbuotojai birželio viduryje apsilankė įmonėje, J. Kanopa atsakė: „Tikrai negaliu nieko komentuoti“.

Vėliau V. Kanopa portalui DELFI patvirtino, kad įmonėje patikrinimas buvo.

"Patikrinimas buvo. Padarė poėmį, bet nieko - jokių prasižengimų nei ketinimų jokių nebuvo padaryta. Gal ten kokio parašo trūko, bet viskas tvarkinga - orderiai, viskas. Esu įsitikinęs, kad ten paleistas burbulas", - komentavo verslininkas.

VMI pranešime spaudai teigia, kad patikrinimas vienoje didelėje Panevėžio apskrities mėsos perdirbimo įmonėje buvo atliktas patikrinimas.

VMI skelbia, kad patikrinimo metu rasti „juodieji“ žiniaraščiai. Patikrinimo dieną darbuotojams turėjo būti išmokėta apie 8,5 tūkst. eurų „vokeliuose”. Pranešama, kad atvykus į įmonę ant stalo gulėjo paruošti beveik 5 tūkst. eurų, kurie buvo dar neišmokėti. Likusi suma jau buvo išdalinta darbuotojams.

VMI informuoja, kad inspektorius išvydusi buhalterė neteko amo ir bene dešimt minučių negalėjo pratarti nei žodžio.

„Ant stalo rasti neoficialūs mokėjimo žiniaraščiai, kuriuose šalia darbuotojų pavardžių nurodytos išmokamos sumos, tačiau gavus pinigus darbuotojams pasirašyti nereikėję, vietoje to eilutėse - tik varnelės ir kryželiai. Rastiems pinigams, kuriuos buvo atvežęs įmonės vadovas, apskaitos dokumentai išrašyti nebuvo“, - informuoja VMI.

Įmonės direktoriui dėl neapskaityto darbo užmokesčio mokėjimo bus surašytas administracinės teisės pažeidimų protokolas ir perduotas nagrinėti teismui. Inspektoriai aiškinsis „vokeliams“ skirtų pinigų kilmę įmonėje, kuri turės sumokėti visus nuslėptus mokesčius. Taip pat bus skirtos baudos - įstatymai numato, kad už tokius pažeidimus darbdaviams ar jų įgaliotiems asmenims gresia bauda iki 5792 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (275)