Kiek anksčiau šį mėnesį naujienų agentūrai anonimiškai kalbėjęs šaltinis pranešė, kad šalies finansų srities priežiūros tarnyba „Bafin“ pradėjo tyrimą dėl galimų bandymų manipuliuoti tarpbankinėmis palūkanomis, pavyzdžiui, LIBOR. Vokietijos reguliavimo institucijų pareigūnai ieškojo, koks gi „Deutsche Bank“ vaidmuo buvo finansų krizės metu, kai pastebėtos manipuliacijos palūkanų normų mechanizmais. Apie tai praneša „Reuters“.

Dabar Frankfurte įsikūrusi prokuratūra pradėjo naują tyrimą po to, kai buvo gautas kritiškas pranešimas dėl banko valdybos elgesio, nurodo laikraštis „The Financial Times“.

Kol kas pasklidusios informacijos nekomentavo nei prokuratūra nei „Deutsche Bank“ atstovai.

Dar šių metų balandį buvo pranešta, kad didžiausias Vokietijos bankas turėtų sumokėti daugiau kaip 1,5 mlrd. JAV dolerių siekiančią baudą dėl vienos iš jo antrinių įmonių darbuotojų manipuliacijų prekiaujant Londono tarpbankinėmis palūkanomis ir nustatant šių normas.

Kitos finansinės institucijos, pavyzdžiui, bankai „Barclays PLC“, „UBS AG“ bei „Royal Bank of Scotland“ (RBS) dar 2012-2013 metais susitarė sumokėti daugiau kaip 3,5 mlrd. JAV dolerių siekiančias kompensacijas ir nutraukė panašaus pobūdžio bylas, tirtas JAV Teisingumo departamento, Prekybos žaliavomis komisijos ar Didžiosios Britanijos finansų rinkos reguliavimo tarnybos.