Tai naujausia Lietuvos plyno lauko investicija Kaliningrade - siekianti daugiau kaip 10 mln. eurų (34,53 mln. litų), rašo dienraštis "Verslo žinios".

Rusijos bankų paskolų verslui palūkanos greitai išvytų užsienio investuotojus iš Kaliningrado srities - skolintis čia galima tik trumpam ir nežmoniškomis palūkanomis. Suktis iš padėties padeda Lietuvos bankai.

Tačiau investuotojams vis vien tenka turėti reikalų su Rusijos finansų įstaigomis, todėl jie priversti laviruoti. Kaliningrado srityje veikiantys bankai juridiniams asmenims paskolas išduoda ilgiausiai iki 3 metų, o metinės palūkanos siekia 10-14 proc., Lietuvoje palūkanos sudaro apie 4-5 procentus.

"Skolinomės trumpam, 9-10 proc. metinėmis palūkanomis. Tikimės po metų pinigus grąžinti. Palūkanos didelės, tačiau bent nedidelę dalį skolinamės čia, nes mums reikės su tuo banku dirbti, kai jau gaminsime trąšas", - pasakoja "Arvi ir ko" valdybos pirmininkas Vidmantas Kučinskas.

Pasak jo, nemaža dalimi prie šio projekto prisidės ir Lietuvos "Hansabankas", šiemet jis planuoja Kaliningrado srityje įsteigti savo filialą.

Prie naujausių investicijų priskiriamos ir "Snaigės" investicijos į gamyklą Kaliningrade. Pasak "Snaigės" valdybos pirmininko Giedriaus Baryso, jie visus pinigus - apie 90 mln. litų - skolinosi Lietuvoje iš SEB Vilniaus banko.

Tarp didžiausiųjų Lietuvos investuotojų Kaliningrade: mėsos perdirbimo įmonė "Vilkė", žuvų - "Vičiūnai", baldų fabrikas "Sota", "Kretingos grūdai", konditerijos bendrovė "Naujoji rūta".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją