Europos Taryba pareiškė, kad 28 šalių Bendrija ir toliau „smerkia Rusijos Federacijos įvykdytą neteisėtą Krymo srities ir Sevastopolio aneksiją ir toliau lieka įsipareigojusi laikytis visiško jos nepripažinimo politikos“.

Rusija aneksavo Krymą 2014 metais, kai buvo nuverstas Maskvai ištikimas Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius, pareiškusi, kad didžioji dalis šio pusiasalio gyventojų balsavo už jo sugrąžinimą tėvynei Rusijai.

Atsakydama į šią aneksiją ES įšaldė prorusiškų separatistų lyderių ir Rusijos veikėjų, kurie surezgė Krymo atskyrimo nuo Ukrainos referendumo planą, lėšas bei uždraudė jiems įvažiuoti į savo teritoriją

Penktadienio sprendimas susijęs su sankcijomis, kurios buvo įvestos 2014 metų birželį ir tarp kurių yra draudimas kruiziniams laivams naudotis Krymo uostais bei telekomunikacijų bei transporto įrangos eksporto apribojimai.

Šių sankcijų galiojimas pratęstas iki 2016 metų birželio. Anksčiau ES susitarė šešiems mėnesiais, iki 2016 metų sausio, pratęsti ekonomines suvaržymo priemones Rusijos bankininkystės, naftos ir gynybos sektoriams.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)