Anot pareigūno, visos išvardintos aplinkybės faktiškai atima pajamas iš bendrovių ir bankų. Tiesa, tuo pat metu surenkamų mokesčių apimtys kyla, kalba G. Grefas.

Dar ketvirtadienį pareigūnas pareiškė, kad viena iš pagrindinių problemų, su kuriomis šiuo metu susiduria Rusija, yra būtinybė gerinti vyriausybės valdymo kokybę. Jis pabrėžė, kad ekonomikos plėtros sėkmė priklauso tik nuo  „valstybės aparato kokybės".

Pasak Rusijos centrinio banko, šalies bankų pelnas sausio-gegužės mėnesiais sudarė 9 mlrd. rublių. Paskolos verslui sumažėjo 3 procentais, tiesa, atsižvelgiant į valiutos perkainojimą, rodiklis siekia kiek mažiau - 1,5 proc. 

Tuo pačiu metu, leidinio „Vedomosti" duomenimis, Rusijos Federalinės mokesčių tarnybos vadovas Michailas Mišustinas birželio pradžioje sakė, kad konsoliduoto biudžeto mokestinės pajamos iš pelno mokesčio sausio-balandžio mėnesiais išaugo beveik 30 proc.

Tarptautinis Sankt Peterburgo ekonomikos forumas prasidėjo birželio 18 d. Tradiciškai renginys laikomas susitikimo vieta įvairiems verslo atstovams, valdžios pareigūnams ir ekspertų bendruomenėms. Šiais metais Sankt Peterburge vieši delegacijos iš Kinijos, Japonijos, Indijos, Turkijos, Suomijos ir kitų šalių. Forumas baigsis liepos 20 dieną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)