Indijos maisto saugos prievaizdo atstovų teigimu, atlikus tyrimus, paaiškėjo, kad „Nestle“ gaminami greitai paruošiami makaronai yra „nesaugūs ir pavojingi“. „Nestle“ buvo apkaltinta nesilaikanti maisto saugą reglamentuojančių įstatymų.

Bendrovės atstovai tvirtina, kad makaronai yra saugūs vartoti ir ketina Indijos pareigūnų sprendimą skųsti.

„Nestle“ užima net 80 proc. Indijos greitai paruošiamų makaronų rinkos.

Bendrovės pareiškime teigiama, kad konkrečiai kalbama apie parduotuvių lentynose, sandėliuose, gamyklose ir pas platintojus esančių makaronų vertę.

„Į bendrą sumą bus įtraukos ir papildomos išlaidos, pavyzdžiui, prekių pašalinimas iš rinkos, produktų transportavimas į naikinimo vietas, naikinimo išlaidos ir t.t. Tiksli suma bus pateikta vėliau“, – teigia „Nestle“ atstovai.

Birželio pradžioje „Nestle“ pradėjo „Maggi“ makaronus gabenti iš parduotuvių. Toks sprendimas priimtas pareigūnams nustačius, kad kai kuriuose pakuotėse yra didesnis nei leidžiamas kiekis švino.
Šiuo metu bendrovė prievaizdų sprendimą ginčija Mumbajaus miesto aukščiausiame teisme.

„Nestle“ vykdomasis vadovas Paulas Bulcke paprašė leisti susipažinti su laboratorinių tyrimų rezultatais ir pažadėjo, kad „Maggi“ makaronai netrukus grįš į parduotuvių lentynas.

Kai kuriuose Indijos valstijose taip pat atliekami tyrimai dėl cheminės medžiagos mononatrio glutamano, geriau žinomo kaip MSG, kiekio minėtuose greitai paruošiamuose makaronuose.

Greitai paruošiami makaronai į Indiją atkeliavo 1983 metais, jų galima įsigyti visose maisto produktų parduotuvėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)