„Reikia tvirtos ir patikimos sutarties su Graikija, ir ne tik Graikijai, bet ir visai euro zonai bendrai. Visiems veikėjams dabar reikia nueiti vieną papildomą mylią, o kamuolys yra Graikijos vyriausybės stovykloje, kuri turi imtis būtinų veiksmų“, – sakė M. Draghi Europos parlamento Ekonomikos ir pinigų politikos komitetui (ECON ).

Pasak M.Draghi, pagrindiniai Graikijos bankai yra mokūs, ir Europos centrinis bankas (ECB) ir toliau užtikrins likvidumo pagalbą jos ekonomikai finansuoti.

„Šiame etape pagrindiniai Graikijos bankai yra mokūs ir jų skolos grąžinimą užtikrinantis turtas yra pakankamas“, – sakė M.Draghi. – Likvidumas ir toliau bus užtikrinamas, kol Graikijos bankai yra mokūs ir turi pakankamai turto“.

Tuo metu Graikijos vyriausybė Atėnuose pirmadienį pareiškė, kad yra pasiruošusi sugrįžti prie derybų su ES ir TVF skolintojais deryboms, kuriomis Atėnai siekia užsitikrinti paskutinę finansinės pagalbos išmoką, ir kurios pateko į aklavietę savaitgalį.

„Mes laukiame šių institucijų kvietimo ir atsakysime į jį bet kokiu metu, kad pratęstume derybas“, – pranešė ministro pirmininko Aleksio Cipro vyriausybė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)