Apie tai sekmadienį pranešė agentūra „Reuters“, remdamasi projektu, rengiamu birželio 29 d. vyksiančiam viršūnių susitikimui Briuselyje.

„Kinija paskelbė skirsianti lėšų bendram strateginių investicinių projektų finansavimui, tuo parodydama bendrus interesus su Europos Sąjunga", - teigiama projekto dokumentuose.

Naujienų agentūra taip pat remiasi ES diplomatijos šaltiniu, kuris pažymėjo, kad Kinijos indėlis į Bendrijos infrastruktūros fondo tikriausiai sieks „milijardus dolerių". Šios lėšos bus investuojamos į telekomunikacijų ir technologijų projektus.

Kinijos premjeras Li Keqiangas, viešėsiantis Briuselyje birželio 29 d., turėtų paremti ES vadovų siekius: 355 milijardų JAV dolerių kapitalo fondas „bus perspektyvi Kinijos investicija į ES, ypač infrastruktūros ir inovacijų srityse".

Stambios Kinijos investicijos gali lemti derybas dėl fondo valdymo struktūros pokyčių, nes iki šiol jis buvo laikomas Europos institucija. Šiuo metu ES diplomatai neturi informacijos, ar Kinija reikalaus vadovavimo fondo valdyme.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)