Koncerno įkūrėjo Bronislovo Lubio dukros Jūratės Žadeikienės valdomų koncerno akcijų bendra vertė 2012 metais buvo 52,583 mln. eurų, be to, 2009-2014 metais ji gavo 2,541 mln. eurų dividendų, o kitos akcininkės Marijos Kaminskienės valdomos akcijos buvo vertos 30,723 mln. eurų, per tokį pat laiką ji gavo 1,485 mln. eurų dividendų, rašoma birželio 10 dienos Kauno apygardos teismo nutartyje, kuri įsiteisėjo nuo jos priėmimo dienos.

"Skaičiuojant ieškovių turimų akcijų vertę 2012 metų duomenimis, ji sudarytų 83,306 mln. eurų. Teismui nei ieškovės, nei atsakovas, ginčydamas verslo vertės nustatymo pažymoje nurodytą akcijų vertę, nepateikė duomenų apie šiuo metu esančią koncerno „Achemos grupė“ akcijų vertę. Atmestini atsakovo argumentai dėl negalimumo spręsti apie akcijų vertę iš verslo vertės nustatymo pažymos, kadangi ši pažyma galioja tik 6 mėnesius", - teigia teismas.

R. Rėklaitis prašė teismo įpareigoti abi akcininkes atlyginti 137,5 tūkst. eurų nuostolių, kurių jis neva patirs dėl jų iniciatyva sustabdytų jo įgaliojimų. R.Rėklaitis teismui aiškino, kad jis negali dirbti valdyboje, jam nėra mokamas sutartas 9 166 eurų per mėnesį atlygis. Tokie nuostoliai, anot jo, susikaupė ir dar susikaups per 15 mėnesių, o bylos nagrinėjimas esą gali užtrukti keletą metų. R.Rėklaitis nurodė, kad jo metinis atlyginimas pagal pernai rugsėjį pasirašytą sutartį yra 110 tūkst, eurų, tačiau jis jo negauna.

Anot teismo, galimų R.Rėklaičio nuostolių suma akcininkėms tikrai nėra didelė ir nėra jokios grėsmės, kad jų išieškojimas galėtų būti apsunkintas.

J.Žadeikienė ir M.Kaminskienė siekė panaikinti Kauno apylinkės teismo balandžio 3 dienos nutartį - teismas įpareigojo jas įmokėti į teismo depozitinę sąskaitą 137,5 tūkst. eurų arba pateikti banko garantiją. Be informacijos apie savo pajamas ir turtą, akcininkės, be kita ko, nurodė, kad Vilniaus apygardos teismas, įvertinęs jų turtinę padėtį, panaikino 500,837 mln. litų vertės turto areštą.

Praėjusią savaitę L. Lubienei, kaip skelbta, susitaikius su smulkiaisiais akcininkais ir taip baigus beveik metus trukusį teisminį ginčą, kol kas viešai neskelbiama, kokiomis sąlygomis baigtas konfliktas. Pasak neoficialių šaltinių, susitarta, kad L. Lubienė išpirks akcijas iš M.Kaminskienės, J.Žadeikienės ir kai kurių kitų akcininkų.

Pernai rugsėjo 19 dieną į „Achemos grupės“ valdybą, be R.Rėklaičio, buvo išrinkti L. Lubienė, ją palaikantys Valdas Sutkus bei Kęstutis Balutis, taip pat smulkiųjų akcininkų atstovas Kasparas Jurgelionis. Kitą savaitę koncerno valdyba bus renkama iš naujo, joje turėtų nelikti LLubienės nepalaikančių atstovų.

L. Lubienė kartu su Viktorija Lubyte valdo daugiau kaip 52 proc. „Achemos grupės“ akcijų, 11,625 proc. - J.Žadeikienė, po 7 proc. - Jonas Sirvydis ir M.Kaminskienė, 4,75 proc. - Arūnas Laurinaitis, 0,5 proc. - Adomas Žadeika.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)