Šis neeilinis ir precedento neturintis pasiūlymas šeimoms pastebimai pranoksta neseniai Jungtinės Karalystės valdžios pasiūlytas iniciatyvas, tarp kurių – galimybė tėvams tarpusavyje pasidalinti 50 savaičių tėvystės atostogas.

Lygiai metus trunkančias tėvystės atostogas „Virgin“ siūlys savo darbuotojams nepriklausomai nuo lyties. Nauja tvarka galios ir tiems, kurie nuspręs įsivaikinti.

Kaip ir kaip neįtikėtinai skambėtų, deja, ši sero R. Bransono iniciatyva galios toli gražu ne visiems grupės darbuotojams.

Pirmiausia, nauja tvarka galios tik asmenims, „Virgin“ išdirbusiems mažiausiai ketverius metus – šį reikalavimą atitinkantys darbuotojai net metus gaus 100 proc. jų algos siekiančias tėvystės ar motinystės išmokas. Trumpiau bendrovėje dirbantiems įmokos bus atitinkamai mažesnės – išdirbus mažiau nei dvejus metus, išmokos dydis sieks 25 proc. atlyginimo dydžio. Nepaisant to, suma greičiausiai bus neabejotinai didesnė nei įstatymais numatytoji.

Visų antra, šis dosnūs pasiūlymas galios tik „Virgin Management“ darbuotojams – „Virgin Group“ atšakai, dirbančiai su investicijomis ir prekės ženklo licencijavimu. Tai reiškia, kad tokios išskirtinės sąlygos auginti vaikus iš esmės galios vos 140 žmonių, dirbančių bendrovės biuruose Londone ir Ženevoje.

Nepaisant to, nauja tėvystės atostogų politika „Virgin Management“ vykdomojo direktoriaus Josho Baylisso įvardijama „kaip lūžio taškas“ ir „labai svarbi naujiena mūsų personalui“.

R. Bransono pareiškime teigiama: „Jeigu rūpinsimės savo darbuotojais, jie rūpinsis mūsų verslu. Esu tėvas ir trijų nuostabių anūkų senelis, todėl puikiai žinau, kokie ypatingi ir stebuklingi pirmieji vaiko gyvenimo metai, kokios išskirtinės priežiūros ir rūpesčio tuo metu reikia. Esu labai laimingas, kad galime savo darbuotojams pasiūlyti tokią iniciatyvą, kad jie galėtų ramiai mėgautis tėvystės laikotarpiu – ketiname ir toliau įgyvendinti tokius teigiamus pokyčius“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)