Štai kodėl verta peržvelgti penkiolikos savo pastangomis milijardieriais tapusių žmonių knygas. Sužinoti, kaip šie žmonės, jų pačių žodžiais, pasiekė tai, kas neįmanoma, siūlo businessinsider.com.

Richardo Bransono „The Virgin Way“

Nors Richardas Bransonas prisipažįsta, kad niekada gyvenime nėra skaitęs nei vienos knygos apie lyderystę, jo beveik pusę amžiaus trunkanti verslininko karjera išmokė jį šio bei to apie verslą.
Richardas Bransonas Kaune

Knygoje „The Virgin Way“ milijardierius korporacijos „Virgin Group“ įkūrėjas siūlo vadovavimo ir verslumo pamokas ir neslepia, kad labai svarbu mokėti išklausyti kitus ir pasamdyti tinkamus žmones. R. Bransonas atvirai pasakoja apie savo sėkmę bei nesėkmes, pavyzdžiui, dešimtajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje mėginimą paleisti bendrovę „Virgin Cola“.Apskritai, ši knyga yra įtikinamas žvilgsnis į gyvenimą žmogaus, kuris niekada nevengė iššūkių.

Howardo Schultzo „Onward“

2000 metais pasitraukęs iš „Starbucks“ generalinio direktoriaus pareigų, Howardas Schultzas į šį postą sugrįžo 2008 metais, kai kompanija bandė susidoroti su ją ištikusia finansine krize. Knygoje „Onward“ detaliai pasakojama, kaip pasaulinis kavos tinklas buvo atgaivintas.
Howardas Schultzas

Knygos skaitytojai sužinos, kaip autorius priėmė sunkius sprendimus – pavyzdžiui, laikinai uždarė daugiau kaip septynis tūkstančius kavinių Jungtinėse Valstijose – kad sudarytų sąlygas „Starbucks“ augimui nepaminant esminių kompanijos vertybių. 

Jie taip pat daug sužinos apie H. Schultzą kaip žmogų, nes į pasakojimus apie savo unikalią verslo strategiją jis įpina istorijų apie savo vaikystę Bruklino rajone, Niujorke. Atviras ir aistringas H. Schutzo pasakojimas įkvėps verslininkus ir eilinius žmones neprarasti drąsos bėdos akivaizdoje.

Marko Cubano „How to Win at the Sport of Business

Savo knygoje „How to Win at the Sport of Business“ Dalaso „Mavericks“ komandos savininkas ir „Shark Tank“ investuotojas Markas Cubanas išplėtoja geriausias savo įžvalgas verslumo klausimais, paimtas iš savo asmeninio tinklaraščio.

Jis atvirai rašo apie tai, kaip kilo gyvenimo laiptais nuo tų laikų, kai miegojo ant draugų sofos skaičiuodamas trečią dešimtį, iki to, kai tapo kompanijos savininku ir multimilijardieriumi. 

Tai istorija apie įsipareigojimą ir atkaklumą – M. Cubanas rašo, kad nors neturėjo daug žinių apie kompiuterius, jis įveikė konkurenciją, nes skyrė daug laiko mokslams apie programinę įrangą, kurią jo kompanija parduoda.

Warreno Buffetto „The Essays of Warren Buffett“

84 metų „Berkshire Hathaway“ generalinis direktorius Warrenas Buffettas laikomas vienu didžiausių investuotojų istorijoje. Jo knyga „The Essays of Warren Buffett“ yra jo laiškų kompanijos „Berkshire Hathaway“ akcininkams rinkinys. Kiekviename jų aiškinamas vis kitas jo verslo ir investavimo filosofijos aspektas. Nors šie klausimai iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti sudėtingi, tačiau milijardieriaus knyga parašyta lengvai, jis dažnai koncepcijas paaiškina per asmenines istorijas.
Warrenas Buffettas

Billo Gateso „Business @ the Speed of Thought“

79 milijardų dolerių (apie 72 milijardų eurų) vertės verslo tinklo savininką ir kompanijos „Microsoft“ įkūrėją žurnalas „Forbes“ įvardijo kaip turtingiausią pasaulio žmogų. Knygoje „Business @ the Speed of Thought“ Billas Gatesas pasakoja, kaip neperskiriamai susijęs verslas ir technologijos.
Billas Gatesas

Pateikdamas tokių kompanijų kaip „Microsoft“ ir „GM“ pavyzdžius, B. Gatesas teigia, kad verslas žiūri į technologijas kaip būdą pagerinti savo operacijas. Nors pirmą kartą knyga išspausdinta 1999 metais, daugelis B. Gateso įžvalgų išlieka aktualios ir šiomis dienomis

Michaelo Bloombergo „Bloomberg by Bloomberg“

Knyga pasirodė 1997-aisiais, likus penkeriems metams iki jo tapimo Niujorko meru. Michaelo Bloombergo autobiografijoje detaliai pasakojama, kaip jis sukūrė žiniasklaidos imperiją.
Michaelas Bloombergas

Autorius pasakoja apie ryškiausius savo karjeros momentus: kaip jis pasiekė sėkmę „Salomon Brothers“, kaip jis 1981 metais buvo atleistas iš „Salomon Brothers“ ir kaip jis panaudojo dalį savo išeitinių išmokų sukurti kompanijai, kuri dabar žinoma „Bloomberg LP“ pavadinimu. Knygoje kimšte prikimšta vertingų ir atvirų pastebėjimų apie lyderystę ir vadovavimą, visi jie pagrįsti M. Bloombergo asmenine patirtimi.

Peterio Thielo „Zero to One“

Knyga „Zero to One“ prasideda prieštaringa prielaida, kad „konkurencija skirta nevykėliams“ ir kad verslininkai vietoj to turėtų kurti monopolius.
Peteris Thielas

Peteris Thielas, įkūręs „Paypal“ ir duomenų analitikos firmą „Palantir“, pabrėžia, kaip svarbu sukurti kažką naujo ir pateikti tai rinkai, o ne paprasčiausiai prisidėti savo indėliu prie to, kas jau buvo sukurta. Nepriklausomai nuo to, ar sutinkate su šia nuomone, P. Thielo knyga tikrai verta skaitytojo dėmesio, mat joje gausu diskusijų vertų idėjų.

Tedo Turnerio „Call Me Ted“

Nors Tedas Turneris vadovavo kelioms verslo įmonėms, jis turbūt geriausiai žinomas kaip visą parą rodančio kabelinio naujienų kanalo CNN įkūrėjas ir buvęs „Atlanta Braves“ savininkas.

Savo autobiografijoje jis pasakoja apie savo netradicinį kelią į sėkmę, pradedant išmetimu iš Browno universiteto iki tėvo kompanijos perėmimo, taip pat apie tai, kaip mažą naujienų stotį pavertė žiniasklaidos imperija.
LEAD Technologies Inc. V1.01

Knygoje „Call Me Ted“ taip pat pasakojamos asmeninės istorijos apie autoriaus santykius su tėvu ir aktore Jane Fonda. Visa tai nutapo dinamiško milijardieriaus paveikslą.

Donaldo Trumpo „Think Like a Champion“

Donaldo Trumpo knyga „Think Like a Champion“ yra tiesmukumu garsėjančio nekilnojamo turto magnato apybraižų rinkinys apie asmeninę ir profesinę sėkmę. Kiekvienoje jų pasakojamas epizodas iš asmeninės patirties, taip pat pateikiami įkvepiantys patarimai įvairiausiomis temomis, pradedant mokymusi iš savo klaidų, baigiant stojimu į akistatą su savo baimėmis. 

Autorius pripažįsta savo polinkį į savireklamą ir pataria skaitytojams nevengti girtis, kai jautiesi to vertas.
Donaldas Trumpas

T. Boone Pickenso „The First Billion is the Hardest“

Knygoje „The First Billion is the Hardest“ pasakojama istorija, kaip 87 metų „BP Capital Management“ pirmininkas įveikė asmeninius ir profesinius iššūkius, sutiktus savo kelyje į milžinišką sėkmę.

Pasakojimas apima visą laikotarpį nuo pat jo karjeros pradžios devintajame dešimtmetyje iki jo, kaip Amerikos energetinės nepriklausomybės gynėjo veiklos. Kiekvienas skyrius prasideda keliais išmintingais žodžiais apie gyvenimą ir verslą. Pavyzdžiui: „Anksti išmokau, kad turi žaisti pagal taisykles. Nėra smagu laimėti apgaulės būdu“.

T. Boone Pickensas

George'o Soroso „Soros on Soros“

Nemažas stebuklas vien jau tai, kad George'as Sorosas išgyveno holokaustą, kad taptų vienu talentingiausių investuotojų pasaulyje. Knygos „Soros on Soros“ skaitytojai sužino apie jo karjeros kelią. Knyga technine prasme pateikta kaip du išplėstiniai interviu, kurie apima asmenines istorijas ir finansų bei politikos teorijas.

George'as Sorosas

G. Sorosas atvirai pasakoja apie savo, kaip „Soros Fund Management“ įkūrėjo ir pirmininko sėkmes ir nesėkmes, ir visai nesidrovi pateikti prieštaringas nuomones. Tai įtikinanti knyga nepriklausomai nuo to, jus domina G. Sorosas kaip asmenybė, ar pasauliniai finansai ir politika.

Michaelo Dello „Direct From Dell

Michaelas Dellas, būdamas devyniolikos, metė koledžą ir įkūrė „PC Limited“, – verslą, kuris dabar žinomas kaip kompanija „Dell Computer Corporation“. Būdamas 27 metų, jis tapo jauniausiu „Fortune 500“ kompanijos generaliniu direktoriumi.
Michaelas Dellas

Knygoje „Direct From Dell“ milijardierius verslininkas aiškina, kaip plėtė savo verslą ir supažindina skaitytojus su unikalia savo valdymo stiliaus teorija. Tai įkvepianti praturtėjimo istorija, kurioje galima rasti ir vertingų lyderystės pamokų.

Bernie Marcuso ir Arthuro Blanko „Built from Scratch“

„Built from Scratch“ yra Bernie Marcuso ir Arthuro Blanko metraštis apie tai, kaip jie pakeitė savo likimą ir pavertė svajones realybe. Kai abu 1979 metais buvo atleisti iš būsto remonto tinklo „Handy Dan“, jie nusprendė likti ištikimi savo idėjai sukurti išparduotuvę. Ji buvo pavadinta „Home Depot“.

Knygoje detaliai pasakojama apie kompanijos įkūrimą ir augimą, o savo asmenine patirtimi besiremiantys autoriai pateikia vertingų pamokų bet kuriam verslo lyderiui. Pavyzdžiui, atkreipia dėmesį, kaip svarbu žinoti savo klientą ir įnešti savo indėlį į bendruomenę.

Oprah Winfrey „What I Know For Sure“

Tikrai nedaug žmonių geriau supranta entuziazmą ir atsidavimą nei Oprah Winfrey. Gimusi skurde, ji sugebėjo pradėti pokalbių šou šeimininkės ir aktorės karjerą, ir net tapti žiniasklaidos magnate.
Jos knyga „What I Know For Sure“ yra jos rubrikų „O, The Oprah Magazine“ kolekcija. Kiekvienas straipsnis siūlo skirtingą gyvenimo pamoką įvairiomis temomis, tokiomis kaip džiaugsmas, dėkingumas, galia. Dažnai pasakojamos istorijos grįstos asmenine patirtimi.
Oprah Winfrey

Ralpho Laureno „Ralph Lauren“

Mados dizaineris Ralphas Laurenas užaugo kaip Ralph Lipschitzas, žydų imigrantų tėvų, gyvenančių Bronkse, sūnus. „Polo Ralph Lauren“ idėja gimė jam jaunystėje žiūrint polo varžybas, kai jį labai sužavėjo „aukštuomenės“ stilius.

Savo autobiografijoje Ralphas Laurentas su skaitytojais dalijasi savo asmenine istorija, įkvėpimu, kurį jam suteikia darbas ir savo gražiomis fotografijomis.

Ralph Lauren parduotuvė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)