„Kas gi laukia turistų 2015 m.? Papasakosiu apie keletą didžiausių naujienų“, - per turizmo profesionalų verslo misiją Klaipėdoje kalbėjo Palangos turizmo informacijos centro laikinai pareigas einanti direktorė Egidija Smilgienė.

Pasak jos, pirmas dalykas, kuris pasitinka atvykstančius į Palangą autobusu, yra mūsų nauja autobusų stotis, už kurios įkurtas naujas prekybos kompleksas. Skaičiuojama, kad nuo čia iki miesto centro pėstute – apie 10 minučių kelio, tačiau galima vykti ir viešuoju transportu.

„Kita naujiena, tai – pabaigtas tiesti aplinkkelis, dabar vykstantys iš Klaipėdos į Liepoją neturės užvažiuoti į Palangą, o tai nuims didelius krovininių automobilių srautus, kurie teršdavo miestą“, - pasidžiaugė pranešėja.

Ji sako turinti ir kuo nuraminti Lietuvos vairuotojus, kurie vis klausia, ar jiems poilsis Palangoje kainuos brangiau.

„Dažnai sulaukiame klausimų iš turistų, ar įvažiavimas į Palangą bus apmokestintas, noriu nuraminti, kad tikrai nebus apmokestintas. Išlieka du mokesčiai, kaip ir buvo pernai, automobilio statymo mokestis, jei paliekate automobilį miesto centre, ir Pagalvės mokestis“, - kalbėjo E. Smilgienė.

Naujovių žadama ir daugiau: šiemet Palangoje duris atveria renovuotas gintaro muziejus, jame įrengtos papildomos ekspozicijos.

„Palangos Birutės parke, tradiciškai, kaip ir kiekvieną vasarą, galėsite sutikti grafų Tiškevičių šeimos atstovus, kurie vaikščios, ir bus galima su jais pabendrauti ir nusifotografuoti. Birutės parko rotondoje vyks dūdų orkestro koncertai“, - anonsavo E. Smilgienė.

Koncertų salių mieste ir daugiau: jie vyksta rekonstruotame Kurhauze, šiemet planuojama atidaryti ir Palangos koncertų salę.

Gera žinia sportininkams, šiemet planuojama baigti tvarkyti stadioną, kuriame bus galima organizuoti lengvosios atletikos varžybas. Netoliese esanti sporto salė jau veikia.

„Ir turbūt, paskutinė naujiena, birželio pradžioje atidaromas muzikinis fontanas, kur kiekvienas sau galės užsisakyti kažkokią melodiją, pagal kurią fontanas atliks muzikos, šviesos ir vandens šou“, - pasakojo E. Smilgienė.

Kiti Palangoje vykdomi darbai, kuriuos planuojama baigti ne šiemet, bet artimiausiu metu, yra keturių juostų įvažiavimas į Palangą, Nemirsetos kempingas, toliau plečiama kurorto viešbučių ir poilsiaviečių infrastruktūra.

Verslo misiją, skatinančią atvykstamąjį ir vietinį turizmą, organizavo Valstybinis turizmo departamentas ir "Estravel".

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)