„Mes esame nacionaliniame parke ir rengti festivalius yra labai mažai galimybių: negalima statyti palapinių ir negalima daug ko daryti, kas leidžiama kitose teritorijose, bet šiais metais savivaldybė nutarė pabandyti ir leisti jaunimui atvykti į Neringą, statyti palapines, automobilį“, - pasakojo turizmo informacijos centro atstovė.

Ši naujovė ruošiama artėjančiam Kuršių marių „Raftos“ festivaliui, kuris anksčiau vyko Klaipėdos pakrantėje, pernai - Svencelėje, o šiemet bus Neringos oro uoste. Festivalis vyksta vandenyje, jame dalyvauja atplaukę bet kokiu vandens transportu.

„Vietos bus ir vandenyje ir šio oro uosto teritorijoje, tad galite planuoti atvykti į festivalį“, - anonsavo ji.

Šiemet Neringa žada ir daugiau naujovių, pavyzdžiui, susimokėti įvažiavimo mokesčius iš anksto internetu.

„Labai praktinė naujiena: visą laiką daug problemų sukeldavo lankytojų atvykimas ir mokėjimas poste, šiuo metu jau galima iš anksto susimokėti už visą transportą, kuris vyksta į Neringą. Susimokėjus iš anksto, užkardas automatiškai pakiltų ir nereikėtų laukti eilėse“, - kalbėjo E. Baltranaitė.

Paskutinį gegužės savaitgalį vyksta Neringos kurortinio sezono pradžios šventė ir, anot E. Baltranaitės, anksčiau nedaug buvo galima pasakyti apie viešbučių plėtrą, tačiau žmonės Neringoje vertino gamtą ir dėl jos atvykdavo.

„Šiam sezonui besiruošiant, kiek teko apsilankyti poilsio namuose, viešbučių apartamentuose, galima pasigirti, kad turime labai daug atsinaujinimų, baldų pirkimų, remontų, verslas sezonui ypatingai ruošiasi“, - kalbėjo ji.

Įvardindama permainas, E. išskyrė keturis objektus.

„Visų pirma, tai „Linėjos“ apartamentai. Keletą metų tas pastatas kėlė visiems nerimą, nes galvojome, kad jis niekada nebeatsigaivins, bet šiais metais čia yra apartamentų kompleksas, į kurį mes labai mielai kviečiame“, - pasakojo E. Baltranaitė.

Antrasis objektas – viešbutis „Jūratė“, kuris šiems metams naujai susitvarkė pagrindinio pastato kambarius ir planuoja veikti visus metus.

Trečioji - „Litorina“, vienintelis Neringos viešbutis prie jūros, kuris šiemet prieš sezoną atliko kapitalinį remontą, nupirko naujų baldų.

„Transformuotas ir senasis Nidos restoranas: iš jo bus tiek kavinė, tiek apartamentų kompleksas“, - vardijo ji.

Naujos pramogos svečiams

Svečiams Neringa paruošė ir naujų laisvalaikio praleidimo būdų arba pagausino jau esančias galimybes.

E. Baltranaitė primena, kad Neringoje yra daugiausiai teniso aikštelių, skitų vienam gyventojui, be to, Neringoje planuojama įrengti du teniso aikštynus po stogu, kad būtų galima žaisti ir ne sezono metu.

„Šiais metais turime naujieną, tai – paukščių stebėjimo bokšteliai“, - kalbėjo ji, anonsuodama, kad paukščius galima stebėti nuo pavasario.

Iš viso Neringos teritorijoje yra įrengti 6 bokšteliai tuose vietose, kur eina Europos paukščių migravimo takas.

Gelbėtojai Nidoje
Naujovių yra ir svečiams su negalia: į gelbėtojus galima kreiptis dėl vežimėlio, specialiai pritaikyto maudynėms jūroje.

Taip pat šiam sezonui įrengtos trys vaikų žaidimo aikštelės: dvi Nidoje ir viena Juodkrantėje, kopose galima žaisti diskgolfą, vaikams bus rengiama 10 buriavimo stovyklos pamainų.

Pažintinę verslo misiją, skatinančią atvykstamąjį ir vietinį turizmą, organizavo Valstybinis turizmo departamentas ir "Estravel".

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)