Taip teigia specialistų paieškos portalas cvmarket.lt, sudaręs jau tapusį tradiciniu pačių patraukliausių Lietuvos darbdavių TOP10.

„Patraukliausius darbdavius renkame jau ketvirti metai, - sako cvmarket.lt marketingo vadovė Raimonda Tatarėlytė, - siekdami objektyvumo, nesiūlome paruošto įmonių sąrašo - žmonės gali nurodyti bet kokį Lietuvoje veikiantį darbdavį. Svarbu ir tai, kad vertindami vieną ar kitą įmonę, atsižvelgiame ne tik į teigiamus, bet ir neigiamus atsiliepimus apie ją. Mūsų technologijos leidžia atskirti už save masiškai balsuojančias įmones ir atmesti šiuos balsus. Visa tai leidžia teigti, jog tyrimas teisingai atspindi darbo ieškančiųjų nuomonę.”

Anot balsavusiųjų, juos labiausiai traukia įmonės, siūlančios įdomų darbą, stabilų ir patrauklų atlyginimą bei priedus, puikią vidaus atmosferą. Bet tai tik nedidelė dalis, kuo vilioja Lietuvos svajonių darbdaviai.

Nr.Darbdavio pavadinimasVeikla
1Barclays Technology Centre LithuaniaIT/Finansai
2IKEA Lietuva (Felit)Prekyba
3SEB bankas, ABFinansai
4Swedbank, ABFinansai
5GoogleIT
6Achema, ABGamyba
7TEO LT, ABTelekomunikacijos
8Western Union Processing Lithuania, UABIT/Finansai
9Microsoft Lietuva, UABIT
10Bitė Lietuva, UABTelekomunikacijos

Kuo traukia patraukliausieji?

„Barclays Technology Centre Lithuania“ (pirma vieta patraukliausių darbdavių dešimtuke, šiuo metu dirba 1277 darbuotojai) šalia itin plačių tobulėjimo, tarptautinės karjeros galimybių ypatingą dėmesį skiria darbuotojų savirealizacijai, skatina dalyvavimą įmonės valdyme. Darbuotojai turi galimybę patys kurti savo darbo aplinką, imtis tobulėjimo iniciatyvų, burtis į įvairius klubus laisvalaikiui praleisti. „Ikea Lietuva“ ženklą naudojanti „Felit“ (2 vieta, 322 darbuotojai), stengiasi kurti paprastą, atvirą, draugišką aplinką, kad „kiekviena diena „Ikea parduotuvėje“ taptų nauja istorija. „SEB bankas“ (3 vieta, 1719) šalia kitų priemonių, skiria daugiau atostogų ilgiau dirbantiems, rūpinasi darbuotojų sveikata, jiems organizuoja gausybę renginių, kasmet apdovanoja geriausiai dirbančius, rašoma specialistų paieškos portalo pranešime.

Nuo kolegų neatsilieka „Swedbank“ (4 vieta, 1221), siūlantis ilgalaikes ugdymo programas specialistams. Banke išugdyti mentoriai padeda darbuotojams atrasti stipriausius savo gebėjimus. Be to, 2014 metais banko darbuotojai pirmą kartą tapo „Swedbank“ akcininkais. Penktą vietą patraukliausiųjų sąraše užėmė „Google Lithuania“. Įdomu, kad kol kas „Google“ Lietuvos biure neįdarbintas nė vienas darbuotojas. „Google” verslo plėtros vadovas Baltijos šalims Vytautas Kubilius susilaikė nuo komentarų apie „Google” planus ir darbuotojų skaičių Lietuvoje.

B „Achema“ (6 vieta, 1164), šiemet švenčianti penkiasdešimtmetį, niekuo nenusileidžia kitiems patraukliausiems. Priedo, jos darbuotojai gali gydytis vienintelėje Lietuvoje darbdavio išlaikomoje modernioje poliklinikoje, lengvatine tvarka naudotis koncernui priklausančių viešbučių ir SPA paslaugomis.

„Teo“ (7 vieta, 1912) šalia visų kitų privalumų savo verslo tikslus visada stengiasi subalansuoti su darbuotojo asmeniniais tikslais. Bendrovės darbuotojai gali siūlyti ir įgyvendinti idėjas, kurios atveria naujas galimybes įmonei ir joje esantiems žmonėms.  „Western Union Processing Lithuania“ (8 vieta, 1323) darbuotojams suteikia galimybę prisijungti prie skatinimo ir padėkų sistemos, leidžiančios įvertinti ir apdovanoti savo kolegas ne tik Vilniuje, bet ir užsienyje. Dirbantieji gali prisidėti prie bendrovės valdymo per 12 įvairių bendrovėje veikiančių vidinių komitetų, studijuoti vidiniame „Western Union” universitete.

„Microsoft Lietuva“ (9 vieta, 19) beveik visiems dirbantiems, priklausomai nuo pozicijos, suteikia tam tikrą kiekį „Microsoft“ akcijų. Nuolat vyksta įvairios akcijos ar iškeliami momentiniai tikslai, kuriuos pasiekus, darbuotojai gauna papildomą finansinę naudą. Be to, nereikalaujama kiekvieną dieną rodytis biure, galima dirbti iš bet kur. „Bitė“ (10 vieta, 520) dirbantieji be kitų privalumų, gali lanksčiai derinti šeimą ir darbą, įmonėje veikia mini vaikų darželis. Yra galimybė sportuoti įmonės patalpose, taip pat į darbą pasiimti namų augintinius. Daug dėmesio skiriama darbuotojų karjerai – 45 iš 65 įvairaus lygio vadovų išaugo būtent „Bitėje“.

Šansų įsidarbinti – yra

Lietuvos patraukliausieji ir šiemet dairosi naujų darbuotojų. Dominuoja informacinių technologijų profesionalai. „Barclays “ vien šiuo metu ieško per 200 specialistų, daugiausia - IT srityje. „Ikea Lietuva“ ketina sukurti naujų darbo vietų pardavimo, pirkėjų aptarnavimo, logistikos skyriuose. SEB planuoja 10 proc. didinti „SkandinaviskaEnskildaBanken AB“ Vilniaus filialo personalo skaičių – labiausiai naujų darbuotojų poreikis didės finansų ir IT srityse. „Swedbank“ neatmeta galimybės, kad, optimizuojant verslą, kai kurios funkcijos (tokios kaip IT, operacijų vertybiniais popieriais apskaita ir kt.) iš Švedijos gali būti perkeliamos į Baltijos šalis. „Teo“ šiuo metu ieško specialistų SAP BRIM sistemos diegimui. „Western Union” Lietuvoje planuoja augti dar iki 30 proc. Visų pirma, atitikimo teisiniams reikalavimams ir skaitmeninio verslo srityse. „Achema“ jau renka darbuotojus (gamybos operatorius, aparatininkus, laborantus) rudenį planuojamam atidaryti naujam gamybinio cecho agregatui.

Tyrimo „Patraukliausias Lietuvos darbdavys“ metu apklausta 2380 Lietuvos dirbančiųjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (222)