Minėtoji našlė – Lynnda Speer, kuri buvo ištekėjusi iš Roy Speero, vieno iš „Home Shoppink Network“ steigėjų. Verslininkas mirė 2012 metais. L. Speer tvirtina, kad bankas, jos vyrui dar būnant gyvam, iš jo neteisėtai pelnėsi.

Ir tai dar ne viskas. Paaiškėjo, kad R. Speeras turėjo romaną su A. Forte. Artimus santykius banko darbuotoja su klientu palaikė nuo 1998 metų.

Romano faktas į dienos šviesą išlindo per bylos svarstymą Finansų sektoriaus reguliavimo tarnyboje Floridoje gegužės pradžioje.

Svarstyme dalyvavęs šaltinis teigia, kad „Morgan Stanley“ darbuotojos meilės reikalai bankui gali kainuoti net 400 mln. dolerių (359 mln. Eur): 100 mln. dolerių (89,82 mln. Eur) teks pakloti kaip kompensaciją ir dar sumokėti 300 mln. dolerių (269 mln. Eur) baudą.

Seniau skelbta, kad bankas galėjo netekti šiek tiek mažiau – tik 170 mln. dolerių (152 mln. Eur).

Priežastis, kodėl bankui gali tekti dar plačiau atverti piniginę – Floridos valstijoje galiojantis įstatymas dėl garbaus amžiaus žmonių išnaudojimo. Remiantis įstatymu, už garbaus amžiaus žmonių išnaudojimą gresia solidžios baudos. Gyvenimo saulėlydyje silpo tiek R. Speero fizinė, tiek psichinė verslininko sveikata. Jis buvo priverstas savo finansinius reikalus patikėti kitiems žmonėms, viena iš jų buvo A. Forte.

„Paskutiniais gyvenimo metais Roy Speero protiniai gebėjimai sparčiai silpo, jis sunkiai sirgo. Buvo prikaustytas prie vežimėlio, nebegalėjo vairuoti, juo rūpinosi slaugė“, – teigia našlės interesams atstovaujančios advokatų kontoros „Johnson Pope Bokor Ruppel & Burns LLP“ atstovas.

L. Speer advokatų teigimu, nuo 2007 metų kovo iki pats R. Speero mirties 2012 metais bankas „Morgan Stanley“, pasitelkęs A. Forte, verslininko sąskaitose atliko apie 12 tūkst. neteisėtų operacijų ir pasisavino beveik 40 mln. dolerių (35,93 mln. Eur) siekiančių komisinių mokesčių.

L. Speer advokatai bylos detalių komentuoti nepanoro.

„Manome, kad ieškovų teiginiai nepagrįsti, ketiname teisinėmis priemonėmis juos atremti“, – teigiama „Morgan Stanley“ atstovų pareiškime.

Kol verslininkas buvo gyvas, A.Forte buvo atsakinga už 155-185 mln. dolerių (139-166 mln. Eur) R. Speero pinigų ir turto, teigia šaltinis. „Business Insider“ norėjo sulaukti A. Forte komentaro, tačiau moteris su žurnalistais bendrauti nepanoro. Remiantis „Morgan Stanley“ pateikiama informacija, A. Forte priklauso „Morgan Stanley pirmininko klubui“, kuris vienija pačius geriausius turto valdymo specialistus. Be to, „Barron“ leidinys ją ne kartą įvardijo kaip vieną iš 100 geriausių finansų patarėjų.

Šaltinio teigimu, L. Speer žinojo apie vyro nesantuokinius ryšius, tačiau skirtis neketino.

Svarstymo metu pripažinta, kad „A. Forte ir R. Speerą siejo ypatingas ryšys. „Visi gerai žinojo, kad jie turi romaną“, – teigia šaltinis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)