„Šiandien Rusijos vidaus reikalų ministerijos Tyrimų departamentas pateikė ponui Polonskiui sukčiavimo kaltinimus“, – sakė ministerijos atstovė Jelena Aleksejeva, dar pridūrusi, kad jis buvo apklaustas Maskvos kalėjime jau pagal naująjį jo statusą – kaip kaltinamasis.

Anot jos, kaltinimai pateikti pagal itin didelio masto sukčiavimo straipsnį. S.Polonskiui gresia iki 10 metų kolonijos.

Šis rusų magnatas, kaltinamas dešimčių milijonų dolerių pasisavinimu sukčiaujant dėl nekilnojamojo turto, sekmadienį buvo deportuotas iš Kambodžos ir uždarytas į areštinę Maskvoje, pranešė pareigūnai.

Keleivinis lėktuvas, kuriuo buvo atskraidintas Sergejus Polonskis, Maskvos Domodedovo oro uoste nusileido sekmadienį vakare. Teisėsaugos pareigūnai išsivežė verslininką tiesiai nuo oro uosto kilimo ir leidimosi tako.

Penktą dešimtį metų einantis S.Polonskis penktadienį buvo sulaikytas saloje prie Kambodžos pietvakariuose esančio Sianukvilio miesto, dėl to, kad buvo pasibaigęs jo vizos galiojimo laikas.

S.Polonskis apkaltintas pasisavinęs dviejų Pamaskvyje vykdytų projektų lėšas ir pakenkęs beveik 100 asmenų, investavusių į nekilnojamąjį turtą.

2013 metų rugpjūtį Rusijos teismas nurodė sulaikyti S.Polonskį, už akių apkaltintą dėl įtariamo jo vaidmens sukčiavimu pasisavinus daugiau kaip 5,7 mlrd. rublių (174 mln. dolerių) ir apgavus daugiau kaip 80 investuotojų. Tyrėjai kaltina šį verslininką, kad jis surežisavo schemą, susijusią su būstų komplekso statyba 2007-2008 metais.

2012 metaisi jis išvyko iš Rusijos ir gyveno savo nuosavoje saloje, kur užrašinėjo savo žygdarbius, pozavo nuotraukose su dviem Meksikos beplaukiais šunimis,kurie dar vadinami šoloickuntliais.

42-ejų S.Polonskis Rusijos prašymu Kambodžoje buvo sulaikytas 2013 metų lapkritį, bet 2014 metų sausį apeliacinis teismas jį paleido.

Anot kalėjimų prižiūrėtojų, kaip nurodo naujienų agentūra „Interfax“, S.Polinskis laikomas vienutėje, kurioje pats su savimi žaidžia šachmatais ir domino.

Šio magnato verslui smarkiai smogė 2007-2008 metų pasaulinė finansų krizė, privertusi jį atsisakyti darbo dėl Maskvoje šiuo metu baigiamo statyti „Federacijos bokšto“, kuris bus aukščiausias Europoje dangoraižis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)