„Išeinate 9 mėnesiams į kariuomenę ir norite žinoti, ką Jūsų draugė ar žmona veiks viena namuose? „Stebkam“ Jums padės - mobiliuoju telefonu valdomos kameros“, - rašoma įmonės žinutėje.

DELFI susisiekė su įmonės vadovu Laurynu Baubliu, kuris papasakojo, kodėl ėmėsi tokios iniciatyvos.

„Stebėti savo namus, turtą yra aktualu visiems, ne tik tiems, kurie išvyksta į kariuomenę. Manau, tai pravartu daryti ir didžiąją laiko praleidžiantiems darbe. Mes skatiname rūpintis tuo, ką palieki namuose“, - sakė įmonės atstovas.

Paklaustas, ar nesibaimina dėl įsižeidusios moteriškos auditorijos, įmonės vadovas teigė, kad priešingai, laukiama kitos reakcijos.

„Šiuo atveju mūsų prietaisai nėra slapta stebėjimo įranga, aš manau, kad sprendimą dėl tokio daikto šeima priima kartu, o vyrai turėtų rūpintis savo žmonomis ir antromis pusėmis ir, tikiuosi, kad moterims kaip tik patiks, kad vyrai jomis rūpinsis, net jei ir bus toli. Mes situaciją vertiname taip“, - kalbėjo L. Baublys.

Pasak jo, šis prietaisas, pavyzdžiui, leistų šauktiniui, pasiilgusiam namų, vakare pasižiūrėti, kaip antroji pusė skaito knygą.

„Tai nėra slapta kamera, kurią tu užmaskuoji, tai yra matomas prietaisas. Net neabejoju, kad žmona ar draugė matys, kur vyras tą daiktą padėjo ir kas iš jo matoma“, - teigė pašnekovas.

Mintis imtis tokios iniciatyvos įmonėje kilo dėl to, kad bendrovės kolektyvas yra gana jaunas ir šauktinių klausimas jiems – aktualus.

„Su kolegomis diskutavome, kaip būtų, jeigu būtų, ir visiems yra aktualu, kaip reikėtų iš dabartinės kasdienybės išeiti ir viską palikti. Bet technologijos yra tiek pažengusios, kad galima ne tik telefonu pasikalbėti, bet ir pamatyti namų aplinką, net jei ir nieko namuose nėra“, - svarstė jis.

Šauktiniai - nauja tikslinė grupė verslui

Bendrovės „Ekonominės konsultacijos ir tyrimai“ partneris ir direktorius Gintas Umbrasas tokį įmonės sprendimą vertina teigiamai.

„Verslas bet kokia kaina ieško savo minutės populiarumo, toks būdas yra labai išradingas, pasinaudota aktualia žmonėms situacija. Dabar žmonės žino, kad tokiomis kameromis yra prekiaujama. Ar jas pirks šauktiniai, dar toli gražu neaišku“, - kalbėjo G. Umbrasas.

Pasak jo, verslo tikslas yra parduoti, ir, jei pavyksta tai daryti savo veiklą siejant su visuomenei svarbiomis aktualijomis, vadinasi, verslininkai išradingi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)