Sausio-kovo mėnesiais grynasis pelnas siekė 572 mln. JAV dolerių, nors tuo pačiu 2014 metų laikotarpiu bendrovė patyrė 325 mln. JAV dolerių grynųjų nuostolių.

Pranešime teigiama, kad daugiausiai įtakos turėjo nusilpęs rublis ir sumažėjusios išlaidos. Beje, šiemet aliuminio kainos jau krito 20 procentų. Nerimas dėl Kinijos rinkoje galinčio susidaryti pertekliaus smukdė pakavimo srityje ir automobilių pramonėje naudojamo metalo kainas.

Trečiadienį Rusijos milijardieriaus Olego Deripaskos kontroliuojama bendrovė pranešė laukianti, kad aliuminio kainos stabilizuosis ties 2 tūkst. JAV dolerių už toną riba.

"Ilgalaikėje perspektyvoje aliuminio rinkos pagrindas išlieka tvirtas, todėl tikimės korekcijos rinkoje ir stabilaus paklausos augimo", - teigia įmonės generalinis direktorius Vladislavas Solovjovas oficialiame pranešime.

Taip pat dokumente nurodoma, kad "Rusal" pajamos, palyginti su tuo pačiu ankstesnių metų laikotarpiu, pakilo nuo 2,1 iki 2,5 mlrd. JAV dolerių. Tiesa, net ir paskelbus apie uždarbį, Honkongo biržoje prekiaujamų įmonės akcijų vertė sumenko 0,2 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)