Tokią informaciją pateikia Baltarusijos centrinė finansų institucija.

„Susitarimu abiem pusėms numatoma suteikti 16 trln. Baltarusijos rublių (1,12 mlrd. JAV dolerių) ir 7 mlrd. juanių", - teigiama Nacionalinio banko pranešime.

Dokumentas galios trejus metus, tačiau abiejų šalių sutikimu galiojimo terminas gali būti pratęstas.

Nacionalinio banko pareigūnai nurodo, kad šis sandoris padės aktyvuoti mokėjimus nacionalinėmis valiutomis tarp abiejų šalių įmonių vykdant dvišalę prekybą ir įgyvendinant investicijas.

„Kinija su daugeliu valstybių pasirašo tokias sutartis, kad suteiktų savo valstybei tarptautiškumo. Šiuo susitarimu ji aptaria kursą, taip pat aktyvėja verslo bendradarbiavimas. O Baltarusiai tai yra galimybė padidinti savo kapitalą užsienio valiuta“, - DELFI sakė Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos Mokesčių komisijos pirmininkas Marius Dubnikovas.

Pasak Baltarusijos ūkio ministro Vladimiro Zinovskio, šalies vyriausybė tikisi lengvatinėmis sąlygomis iš Kinijos gauti paskolą bei lėšų dalinei verslo projektų paramai. 

„Kinija mums suteikia dvi labai svarbias paskolas: 3 mlrd. juanių lengvatinę paskolą bei 4 mlrd. juanių komercinę paskolą, leisiančią mūsų bankams finansuoti verslo projektus", - sakė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)