Lietuvos komercijos atašė Ukrainoje Kęstutis Masalskis teigė, jog visai realu, kad importo muitai kai kuriems žemės ūkio produktams galėtų sumažėti jau trečiąjį šių metų ketvirtį, jeigu antruoju skaitymu Ukrainos vyriausybės projektui pritars šalies parlamentas.

Pasak jo, šiuo metu Ukrainoje dėl žaliavos stygiaus mėsos perdirbimo bendrovės veikia ne visu pajėgumu, tad muitų tarifai tam ir keičiami, kad mėsos perdirbėjai galėtų įsivežti skerdienos ir padidinti gamybos apimtis, rašo "Verslo žinios".

Komercijos atašė teigė, jog ypač palanku į Ukrainą būtų vežti vištieną, kadangi jos vietos perdirbėjams labiausiai ir trūksta. Mėsos produktais Ukrainoje šiuo metu prekiauja tik viena Lietuvos bendrovė.

Pasak Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacijos prezidento Audriaus Rudžio, mūsų mėsos perdirbėjams Ukrainos importo muitų sumažinimas mėsai būtų tik į naudą. Tiesa, kiaulienos eksportą padidinti vargu ar būtų įmanoma, nes jau ir Lietuvos rinkai imtų trūkti žaliavos, tačiau jautienos perdirbėjai daugiau eksportuoti galėtų.

Anot K.Masalskio, geras galimybes užkariauti Ukrainos rinką turi ir Lietuvos žuvų perdirbėjai, mat šioje rinkoje veikia tik užsienio bendrovės, žuvų vietinių perdirbėjų nėra.

Ukrainoje žuvų gaminiais jau prekiauja bendrovės "Norvelita" bei "Vičiūnai".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją