Derybos dėl veterinarinių reikalavimų ir dokumentų suderinimo su atsakinga Brazilijos institucija prasidėjo 2011 m., kai buvo išsiųstas užpildytas klausimynas, siekiant įvertinti oficialią  pieno produktų veterinarinę kontrolę.

,,Džiugu, kad virš 200 milijonų gyventojų turinčios Brazilijos rinka vis plačiau atsiveria lietuviškiems maisto produktams. Padedame gamintojams ieškoti eksporto galimybių, tačiau verslo atstovus nuolat raginame dėti daugiau pastangų, nes sėkmė didele dalimi priklauso ir nuo jų indėlio, - sako VMVT direktorius dr. Jonas Milius. – Prieš porą metų skatinome įmones pradėti derinimo procedūras su Brazilijos atstovais, tačiau didelio susidomėjimo nebuvo. Reikia pagirti įmonės „Žemaitijos pienas“ vadovus, kurie savo lėšomis išvertė klausimynus į portugalų kalbą, atliko reikalaujamus tyrimus, išsiuntė produkcijos mėginius. Tad šiandien gali džiaugtis rezultatais“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)