„Asmeniškai aš ir mūsų ministerija už tai, kad būtų atšauktos kai kurios dabartinės prekybos pozicijos“, – teigė pareigūnas, žurnalistų kalbintas „Turkijos-Rusijos verslo forumo“ metu.

A. Uliukajevas paaiškino, kad tokia schema būtų skaidri, paprasta ir aiški, be to, ją galima efektyviai ir greitai įgyvendinti.

„Tiesa, šis sprendimas bus priimamas politiniu lygiu“, – pabrėžė pareigūnas.

Atsakydama į Vakarų įvestas sankcijas Maskva rugpjūčio 7 d. uždraudė importuoti į šalį jautieną, kiaulieną, daržoves, vaisius, paukštieną, žuvis, sūrius, pieną ir pieno produkciją iš ES, JAV, Australijos, Kanados ir Norvegijos. Šis embargas galios metus – sprendimas buvo priimtas po Vakarų nustatytų ekonominių sankcijų Maskvai dėl Ukrainoje susidariusios įtemptos padėties.

Rusijos federalinės veterinarijos ir fitosanitarijos priežiūros tarnyba „Rosselchoznadzor“ nuo balandžio 20 d. pradėjo Graikijos žemės ūkio sektoriaus įmonių patikrą. Institucija suplanavo balandį vyksiantį patikrinimą tam, kad atšaukus sankcijas būtų paspartintas eksporto iš šios šalies atnaujinimas, kiek anksčiau yra teigęs tarnybos vadovo pavaduotojas Aleksejus Aleksejenka. Jis taip pat nurodė, kad patikra bus vykdoma tik gyvulininkystės bendrovėse, anksčiau neturėjusiose akreditacijos eksportui į Rusiją, augalininkystės sferos bendrovėms prekes vežti į Rusiją bus leidžiama garantuojant ir pačios Graikijos institucijoms.

Rusija nubrauks Madagaskaro skolą - 89 mln. JAV dolerių

Rusija nubrauks 89 mln. JAV dolerių vertės Madagaskaro skolą, teigiama šalies premjero Dmitrijaus Medvedevo paskelbtame pranešime, trečiadienį paviešintame oficialiame valstybės teisinės informacijos tinklapyje.

Šitos lėšos bus skiriamos Madagaskaro teritorijoje vykdomų projektų finansavimui. Rusijos vyriausybės vadovas nurodė finansų, ekonomikos plėtros, užsienio reikalų ministerijoms bei bankui „Vnešekonombank“ pradėti derybas su Madagaskaro respublika ir pasirašyti atitinkamą dokumentą.

Premjero nurodyme teigiama, kad skola bus nurašyta remiantis G8 grupės sprendimu teikti paramą skurstančioms šalims. Šis dokumentas buvo priimtas dar 2005 metais.

Manoma, kad 89 mln. JAV dolerių bus skirti energetikos, sveikatos apsaugos, švietimo ir Madagaskaro socialinės apsaugos sektorių plėtrai.

Per pastaruosius 20 metų Rusija iš viso savo užsienio skolininkams nubraukė įsiskolinimų už daugiau kaip 140 mlrd. JAV dolerių. Didžiausiais tokių nurašymų pavieniais atvejais laikomi skolos panaikinimai Kubai (30 mlrd. JAV dolerių) bei Šiaurės Korėjai (11 mlrd. JAV dolerių).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (155)