Kaip pranešė PA, Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas (ERPB) pasiliko 25 proc. "Citadele" akcijų. Fondui "Riplewood" priklausys 22,4 proc. akcijų, likusiems investuotojams - 52,6 proc. Naujieji akcininkai kartu su ERPB padidino pagrindinį banko kapitalą 10 mln. eurų.

Kaip teigia "Ripplewood" vykdomasis direktorius ir steigėjas Timas Collinsas, akcininkai planuoja pertvarkyti "Citadele" į nacionalinį banko paslaugų lyderį. Be to, pasak T. Kolinzo, tikimasi, kad JAV investicijos padidins Latvijos finansinės sistemos patikimumą ir bus vertinamos kaip teigiamas ženklas kitiems investuotojams.

Banko investuotojais tapo taip pat buvęs JAV federalinio atsargų banko vadovas Paulas Volckeris, buvęs Pasaulio banko (PB) prezidentas Jamesas Wolfensohnas, vienas didžiausių pasaulyje rizikos draudimo fondų "Baupost Group" ir kiti.

Iš viso bankui "Citadele" buvo suteikta 377,9 mln. eurų valstybinės paramos, iš kurios 308 mln. eurų jau sugrąžinta. Be to, bankas sumokėjo valstybei palūkanas, taip pat atliko kitus mokėjimus už valstybinio kapitalo panaudojimą (49,14 mln. eurų). Visą iš valstybės gautą sumą bankas planuoja grąžinti iki 2017 metų pabaigos.

Bankas "Citadele" buvo įsteigtas 2010 metais, restruktūrizavus subankrutavusį "Parex banka".

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)