Rusijos nacionalinė valiuta brangsta jau daugiau kaip du mėnesius, tiesa, pastaruoju metu procesas suaktyvėjo, nes JAV dolerių ir eurų paklausa smuko dėl rubliais išduodamų paskolų. Taip pat šalies namų ūkiai pradėjo pardavinėti 2014 metų pabaigoje pirktą užsienio valiutą.

Ketvirtadienį rublio vertė išaugo 2 proc. ir JAV dolerio atžvilgiu pasiekė 52,56 rublio - tai didžiausia nacionalinės Rusijos valiutos vertė nuo gruodžio 25 d. Euro atžvilgiu rublis pabrango 2,4 proc. ir pasiekė 56,45 rublio ribą - ši kaina paskutinį kartą registruota lapkričio 25 d.

Anksčiau sparčiai verte smukusi valiuta šiuo metu kyla, nes šalies centrinio banko nustatytos bazinės palūkanų normos siekia 14 proc., t.y. gerokai daugiau nei Europos ar JAV reguliavimo institucijų. Susidariusi situacija leidžia pasipelnyti valiutų rinkų dalyviams.

Banko „VTB Capital" specialistai oficialiame pranešime nurodo, kad bet kokios prognozės, kaip rinkas paveiks dabartinis suaktyvėjimas - „ėjimas plonu ledu, nes tokios veiklos likvidumo lygis gana žemas".

Savo ruožtu „ING Bank" teigia, kad kuo labiau rublis atsigauna, tuo labiau auga rizika, kad jo vertė vėl smuks.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)