Kovo pabaigoje bendrovė „Andreessen Horowitz“ paskelbė į „Tanium“ investuojanti dar 52 mln. dolerių (47,94 mln. Eur).

„PitchBook Data“ skelbia, kad, po naujos piniginės injekcijos, startuolio vertė išaugo iki 1,75 mlrd. dolerių (1,61 mlrd. Eur). Tai reiškia, kad šiuo metu ji pelnytai įvardijama kaip viena vertingiausių pradedančiųjų įmonių.

Abiejų investicijų epicentre – Stevenas Sinofsky, buvęs „Microsoft Windows“ lyderis. Šiuo metu jis yra vienas iš „Andreessen Horowitz“ partnerių, kur jis padeda ieškoti naujų investavimo galimybių ir prisideda prie įmonių valdymo.

Prieš devynis mėnesius „Tanium“ jį sužavėjo šio projekto sumanytojų ryžtu ir kūrybingumu, technologijų naujovėmis ir sparčiu augimu. Sužavėjo taip, kad per mažiau nei metus jis nepagailėjo net 142 mln. dolerių (130,91 mln. Eur).

Šio startuolio idėja gimė dar 2007 metais. Jos sumanytojai – tėvas ir sūnus Davidas ir Orionas Hindawi, kurie tyliai penkerius metus kūrė planus, kaip savo svajonę paversti tikrove.

Tai jau antrasis jų bendras projektas. Prieš tai 18 metų tėvas ir sūnus kartu dirbo D. Hindawi įkurtoje bendrovėje „BigFix“, kurią 2010 metais jis už 400 mln. dolerių (368,77 mln. Eur) pardavė IBM. D. Hindawi sūnus Orionas dirbo „BigFix“ dirbo produktų vadovu.

Prieš susipažindami su S. Sinofsky ir gaudami pirmuosius 90 mln. dolerių (82,97 mln. Eur), tėvas ir sūnus sugebėjo iš neįvardytų investuotojų surinkti 812 tūkst. dolerių (748,59 tūkst. Eur), skelbia „CrunchBase“.

„Tanium“ sprendžia problemą, kuri S. Sinofsky pažįstama iki skausmo: padeda išsiaiškinti, kada asmeniniams kompiuteriams ir kitai įrangai (serveriams, bankomatams, t.t.) kyla bėdų ar jie atsiduria programišių taikinyje.

Teigiama, kad „Tanium“ apie tokias problemas IT specialistams praneša per 15 sekundžių. Tai reiškia, kad IT specialistai apie programišių ataką ar techninę bėdą sužino praktiškai realiu laiku. Be to, specialistai, pasitelkdami „Tanium“, gali nedelsiant išjungti įrangą, perspėti naudotojus ir išspręsti bėdą ne per kelias dienas, o per kelias minutes, savo tinklaraštyje apie naują projektą yra rašęs S. Sinofsky.

Saugumas realiu laiku – IT specialistų siekiamybė. Be to, šis klausimas kiekvieną dieną tampa aktualesnis – vis daugiau kiekvieną dieną naudojamų daiktų tampa išmanūs.

Bendrovė teigia auganti pašėlusiu tempu. 2014 metais jos augimas išaugo keturis kartus. Šiuo metu joje dirba 150 žmonių. Be to, bendrovė pasirašė ne vieną svarbią sutartį. Šiuo metu jos paslaugomis naudojasi dešimt didžiausių JAV bankų, keturi didžiausi Jungtinių Valstijų mažmenininkai ir net 50 bendrovių iš Fortune 100“ sąrašo, skelbia bendrovė.

Be to, „Tanium“ džiaugiasi nemenku pelnu ir neturi skolų. 2014 metais bendrovė pasirašė net kelias sutartis, kurių vertė viršija milijoną dolerių (0,92 mln. Eur) ir net kelias, vertas daugiau nei 5 mln. dolerių (4,61 mln. Eur). Iš viso bendrovės pajamos viršija 100 mln. dolerių (92,19 mln. Eur). Net ir turėdami tiek pinigų, bendrovės steigėjai noriai priėmė antrąją „Andreessen Horowitz“ investicijų porciją. Bendrovės atstovai sako, kad lėšos bus skirtos naujiems darbuotojams, naujiems produktams ir plėtrai Europoje ir Azijoje. S. Sinofsky, kaip ir galima tikėtis, dalyvauja bendrovės valdyme.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)